Prosesör ne işe yarar pek bilgim yok
Sanırım elektro gitara yabancısınız. Eğer öyleyse; tavsiyem orta halli bir amfi alıp, gitar + amfi kullanmanız yönünde. Ses kartı alıp, Guitar Rig ile başlarsanız, derya deniz bir dünya ile karşılacaksınız. Belki tuşenizi duyamayacağınız bir ses efektiyle, "doğrusu bu" zannedip kendinizi geliştirmeye devam etmeye çalışacaksınız.
Amfi ile yaptığınız hataları vs daha rahat duyup, daha temiz çalmaya alışacağınızı düşünüyorum. Aynı zamanda; processor, Guitar Rig gibi pek çok efekti barındıran uygulamalar/cihazlar ile hayata başladığınızda, kafanızda soru işareti daha çok oluşabilir. Her şeyden yarım yarım öğrenip, bulamaç bir bilgi birikimi oluşabilir.
Bence amfi + gitar yeterli. Biraz EQ nasıl ayarlanır, gitarın volume potansı ne işe yarar, tone potansı ne işe yarar diye adım adım duyarak giderseniz, daha faydalı olacaktır.
Eğer elektro gitara yabancı değilseniz, bu söylediklerimin hepsini pas geçip; sadece evde mi kullanılacak, sağa sola taşıma ihtiyacı var mı, kayıt almak birinci öncelik mi, oturduğunuz yerde sesle ilgili sorun yaşanır mı, kulaklık kullanımı önemli mi, çalmak istediğiniz müzik türü ne vs gibi kullanma şeklinizi belirten soruları yanıtlarsanız daha çok fikir sunabiliriz.