selamlar cok merak ettigim ama cevabini bi turlu bulamadigim bi sorum var eger cevaplarsaniz cok sevinirim. Yurt disinda kaydedilen distortion gitar tonlarini biz Turkiye de neden elde edemiyoruz? Bu tonlari elde etmek icin ne yapmamiz lazim? bahsettigim ton inflames, c.o.bodom ya da Pain gibi gruplarin albumlerinde olan tonlar. Turkiye de cikan kayitlardan bu bahsettigim tonlara en cok yaklasan Kurban'in Insanlar albumu var. Benim dinledigim kadariyla Pentagramin kayitlarindaki tonlar bile bu bahsettigim tonlara yaklasamamis. Ben bikac senedir ev kaydiyla ugrasiyorum ama yaptigim high gain kayitlarin hep sorunu oluyo. mesela marshall avt 50 nin drive ini kullanmama ragmen kayitta ton cok cig geliyor. oysa yabanci islerde cikan gitar tonu cayir cayir yaniyor. Uzun suredir baya bi kayit dinliyorum bizim turkiye de kacirdigimiz bi nokta var galiba bu bahsettigim nokta bir iki sene oncesine kadar Turkiye de cikan pop kayitlarinda da vardi. Mtv yi actiktan sonra Kral tv yi acinca bariz farkedilen bi fark. Ama son bir iki senedir kim bulduysa ustune ugrasilan pop albumlerinde bu farki kapatmislar. duydugum kadariyla kenan dogulunun kayitlarini ozan dogulu yapiyormus. galiba o duzeltti popta bu durumu(yanlis biliyor olabilirim o tarz muzikle pek ilgilenmem). ama ne kadar begenirsem begeneyim herhangi bir yurtdisi kaydiyla karsilastirinca bizim metal gitar kayitlari cok ezik, cig ve dijital geliyor. bizim yaptigimiz perkusyon bass gitar ve yayli kayitlarinda durum boyle degil, gayet iyi. ama iste metal distortion i olmuyo bi turlu. simdi soruma geri doneyim: yabanci ulkelerden cikan albumlerdeki(almanya, isvec, amerika vs.) dist gitar tonlarini nasil yakalayabiliriz? aradaki fark neden kaynaklaniyor olabilir? Kurban in kayitlarini galiba vokalisti yapiyomus. taniyan biri varsa sorup buraya yazarsa super olur... saygilar, sevgiler...