Atalay demiş ki:
Öncelikle bu yarışmaya katılacaklara iyi şanslar ve eğlenceler dilerim. Lütfen bu yarışmayı sadece bir tecrübe ve eğlence olarak algılayın.
Bu yarışmaya 2 defa katıldım 2000 ve 2001 di. Bana göre sadece o gün öylesine aktivite olsun diye yapılan ve zaman kaybından başka birşey olmayan bir yarışma. Neden? Çünkü jüri ne yazdıkları kurallara göre oyluyorlar, ne de yarışmada puanlama yarışmadan sonra! yapılıyor. Yarışmadan önce puanlama yapılıyor arkadaşlar. MIDI yarışması o güne özel bir aktivite değil. O gün birçok stant açılıp iş görüşmeleri ve ürün tanıtımları yapılıyor ve siz de arada milletin oturup vakit geçireceği bir araç oluyorsunuz. İçi geçmiş modeli üretimden kalkmış bir klavye, işadamlarına eşantiyon diye verilen windows ürünleri sadece ilk 3 e girenlere ödül olarak veriliyor. Tam bir şamata.
Detaya girmeyeceğim. Yaşadıklarım bana yeter. Merak edenler yarışmaya katılsın veya gidip seyretsin. Kimin birinci geleceğine inanamayacaksınız. Teknoloji konulu yılımda jazz müzik yapan bir genç konu ile alakası olmayan sıradan bir etüd ile yarışmayı kazanmıştı. Seyirciler yuhaladı ve kimse alkışlamadı.
Atalay söylediklerini şu anda daha iyi anlıyorum, gerçi daha final yapılmadı ama finale kalan bi kaç şarkıyı dinledim ve daha şimdiden nasıl bir eleme yapıl(ma?!)dığını anlamaya başladım. Bağlantım yavaş olduğu için hepsini dinleyemedim o yüzden genelleme yapmam hatalı olur.
Dediğin gibi sadece eğlence ve tecrübe, eh biraz da acı doğruyu söylemek gerekirse...