Hangi gitar alınmalı?

• Konuyu açan Konuyu açan swxlvr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

İyi forumlar, bir kaç elektro gitar arasında kaldım. İlk elektro gitarım olacak. Aralarından birini seçeceğim, Metallica, Megadeth, Gary Moore seviyorum, amfi büyük ihtimal Blackstar ID Core V4 olacak yardımınız için şimdiden teşekkürler.

Kozmos Les Paul Kozmos KLP-STD-AMB Elektro Gitar Fiyatı, Özellikleri | ZUHAL - Dünyanın En İyi Müzik Mağazası Tasarımı Ödülü 2024 Les Paul kasaları seviyorum. İlk düşündüğüm model.

ESP LTD EC-10 ESP LTD EC-10 Kit Siyah Elektro Gitar - Cangöz Müzik Gary Moore şarkılarını çalabilir miyim bilmiyorum, ESP markası aralarında en güvendiğim. (Metallica'dan dolayı)

Jackson Monarkh JS22 SC Jackson Monarkh JS22 SC Amaranth Klavye Snow White Elektro Gitar Fiyatı, Özellikleri | ZUHAL - Dünyanın En İyi Müzik Mağazası Tasarımı Ödülü 2024 Bu da çok güzel gözüküyor fakat EC-10 ile aralarındaki farkı anlayamadım.

Ibanez GRG170DX-SV GRG Ibanez GRG170DX-SV GRG Serisi Elektro Gitar Fiyatı, Özellikleri | ZUHAL - Dünyanın En İyi Müzik Mağazası Tasarımı Ödülü 2024 Bu modele popüler olduğu için güveniyorum. Fakat Les Paul'u Superstrat kasalara tercih ederim.

Enya NOVA GO Sonic/BK Enya NOVA GO Sonic/BK Siyah Elektro Gitar Fiyatı, Özellikleri | ZUHAL - Dünyanın En İyi Müzik Mağazası Tasarımı Ödülü 2024 Bu bayağı ilgi çekici bir model, amfi gerektirmiyor, kendi sesi de yeterli, metale değil tabii

IBANEZ AX120-CA

IBANEZ AX120-CA Kırmızı Elektro Gitar Fiyatı, Özellikleri | ZUHAL - Dünyanın En İyi Müzik Mağazası Tasarımı Ödülü 2024 Çok güzel gözüküyor, marka güvenilir

Son olarak herhangi bir 5 yollu switche sahip çift humbuckerlı model.

Kozmos X
EC-10 maybe
Jackson JS22 geç
GRG170DX geç
Enya geç
AX120-CA geç

İçlerinde en iyisi EC-10 gözüküyor. Bunun yerine bu bütçelere "ben olsam" ya 2. el alırım ya da S by Solar veyahut Jet Guitars SJ-450 alırım.

Gitarı tipe göre almayın. En büyük yanılgıdır.

Gitarlardaki beğenmediğiniz özellikleri de açıklar mısınız?
Kozmos X
EC-10 maybe
Jackson JS22 geç
GRG170DX geç
Enya geç
AX120-CA geç

İçlerinde en iyisi EC-10 gözüküyor. Bunun yerine bu bütçelere "ben olsam" ya 2. el alırım ya da S by Solar veyahut Jet Guitars SJ-450 alırım.

Gitarı tipe göre almayın. En büyük yanılgıdır.

Hiç birisi performans veya iyi bir gitar değil çünkü. Malzemeden tut sesine kadar aynı. Parayı çöpe atma modellerinin eş anlamlısı.
Gitarı sahne almak için kullanmayacağım, günde 30 dakika keyif için çalarım. İşimi görse yeterli, bir ara yine bakıyordum bu elektro gitar işine başka bir forumdaki müzisyen biri detaya inmene gerek yok görünüşünü beğendiğini al demişti. Örneğin sert tonlarda EC-10 ile Kozmos arasındaki ton farkı net şekilde hissedilir mi? Yani kozmos ile de Metallica çalınabilir mi?

Gitarı sahne almak için kullanmayacağım, günde 30 dakika keyif için çalarım. İşimi görse yeterli, bir ara yine bakıyordum bu elektro gitar işine başka bir forumdaki müzisyen biri detaya inmene gerek yok görünüşünü beğendiğini al demişti.
Sahne için demedim zaten. Hem kalite hem ton arama hem de gelişmek için. Bu modeller iyi modeller değildir. "Müzisyen" bir tanıdık değilmiş o sözü söylediyse. 🙂

Sahne için demedim zaten. Hem kalite hem ton arama hem de gelişmek için. Bu modeller iyi modeller değildir. "Müzisyen" bir tanıdık değilmiş o sözü söylediyse. 🙂
Forum ismi vermek serbest mi bilmiyorum 5k mesajı var
1759941153286.webp

Hocam peki tam olarak nedeni nedir yani geliştiğim zaman beni tatmin etmeyecek yanı nedir?

Sabaha kadar anlatmaya değmez zaten.
Kozmos alma kısaca. Diğerleri de pek matah değil.
Sadece görünüş ile gitar seçilmez. Günde 10 dakika çalacak bile olsan kendine değer ver ve düzgün bir şey al.

Değmeyeceği için anlatmıyorum. Daha iyi bir gitar önerdim Jet JS-450 olarak "neden onu önerdiniz" sorusu daha doğru olacağına illaki almak istenilen gitarı "neresi kötü" tarzındaki cevabı ilerletmek istemiyorum kısaca. Şu soru bile gelmedi "önerdiğiniz gitar tarzıma uyar mı? Belki de uymaz yanlış bilgi verdim. Bunların hepsi tecrübe. Kozmos kafaya konulmuş, alın tabiki. Hatta müzik mağazasından istediğiniz videoyu da gördüm. Siz onu istiyorsunuz bu kadar basit. 🙂 Daha ne detaylar var sabaha kadar konuşulur ama işte biraz kalıplardan çıkmak gerekiyor.

İyi akşamlar.

Değmeyeceği için anlatmıyorum. Daha iyi bir gitar önerdim Jet JS-450 olarak "neden onu önerdiniz" sorusu daha doğru olacağına illaki almak istenilen gitarı "neresi kötü" tarzındaki cevabı ilerletmek istemiyorum kısaca. Şu soru bile gelmedi "önerdiğiniz gitar tarzıma uyar mı? Belki de uymaz yanlış bilgi verdim. Bunların hepsi tecrübe. Kozmos kafaya konulmuş, alın tabiki. Hatta müzik mağazasından istediğiniz videoyu da gördüm. Siz onu istiyorsunuz bu kadar basit. 🙂 Daha ne detaylar var sabaha kadar konuşulur ama işte biraz kalıplardan çıkmak gerekiyor.

İyi akşamlar.
İlk mesajımda belirttiğim gibi heavy ve thrash metal, blues.

Sabaha kadar anlatmaya değmez zaten.
Kozmos alma kısaca. Diğerleri de pek matah değil.
Sadece görünüş ile gitar seçilmez. Günde 10 dakika çalacak bile olsan kendine değer ver ve düzgün bir şey al.
Peki öneriniz var mıdır hocam bu fiyat bandında?

Gitar bütçeni 40k gibi bir rakama çıkarmanı öneririm. O rakama 2. El rg550 ve üstü bir ibanez ya da japon bir jackson bulabilirsin. Yok bütçem 15-16k diyorsan, ikinci el Jackson js32'leri önerebilirim. Bir sürü modeli var. Sarı sayfadan bakabilirsin

Selamlar, ikinci elde bu fiyatlara ibanez'in nispeten daha iyi kalitede gitarlarını bulabilirsiniz. Bunlar arasında tercih yapacaksanız sabit köprülü bir gitar tercih etmeniz daha yerinde olur. Nedeni, ucuz gitarlardaki floyd rose sistemi başınıza iş açar, uğraşılmaz. Ben olsam cort kx5 falan alırdım bulabilirsem, ki gitara bu gitar ile başlamıştım, çok da memnundum.

Bir de şöyle bir durum var, aynı fiyatta olsun olmasın, kaliteli dahi olsa her gitarın hissiyatı farklı olur. Mesela ben girip bir müzik mağazasında gitar denediğimde bazıları oyuncak gibi gelirken bazıları ucuz olsa bile daha komforlu, ele oturan cinsten gelmişti bana. Tabi iyi hissetirmesi kaliteli olduğu anlamı taşımaz, o gitarın da sorun çıkartma potansiyeli var. Ama en azından eline alınca çalasın gelir, motive olursun.

Gitar bütçeni 40k gibi bir rakama çıkarmanı öneririm. O rakama 2. El rg550 ve üstü bir ibanez ya da japon bir jackson bulabilirsin. Yok bütçem 15-16k diyorsan, ikinci el Jackson js32'leri önerebilirim. Bir sürü modeli var. Sarı sayfadan bakabilirsin
20 bin liraya başka hobilere de yatırım yapılır hocam, Jackson JS22 hakkında ne düşünüyorsun? 32 ile arasında hissedilir bir fark olur mu?

Selamlar, ikinci elde bu fiyatlara ibanez'in nispeten daha iyi kalitede gitarlarını bulabilirsiniz. Bunlar arasında tercih yapacaksanız sabit köprülü bir gitar tercih etmeniz daha yerinde olur. Nedeni, ucuz gitarlardaki floyd rose sistemi başınıza iş açar, uğraşılmaz. Ben olsam cort kx5 falan alırdım bulabilirsem, ki gitara bu gitar ile başlamıştım, çok da memnundum.
Selamlar, peki 5 yollu switche sahip çift humbuckerlı bir model önerebilir misiniz? Ve bu bakış açısıyla kozmos les paulu istiyorum ama kalitesiz olduğunu söylüyorlar.

Geri