Hangi manyetik türünü almalıyım?

İlk defa elektro gitar alacağım hangi manyetiği önerirsiniz?

Acid bath
Led zeppelin
The beatles
Black country new road
Mac demarco
Radiohead
İnterpol
Duman
Green day
King crimson
Neutal milk hotel
Offspring
Pixies
Pink floyd
Smiths

Yukarda yazdığım grupları dinliyorum

Hocam bahsettiğim grupların gitaristleri hem hh hemde sss kullanıyor, ağırlıklı olarak hh kullanıyolar sss gitar işimi görür mü ki? Hss nasıl olur sizce?
Yuksek çıkışlı SSS konfigürasyonlu bi strat işinizi görür. Strata gain yükleyip ses kartı veya prosesörden sert ton da alırsınız ama hh bi gitardan split Coil bile olsa strat tonu alamazsınız.

SSS strat önerisine katılıyorum. Ben de her yola gelsin diye HSS strat almıştım, (bunda yanlış bir şey yok bu arada, HSS ile çok çok iyi işler çıkaranlar var sonuçta) ama köprüdeki humbuckerı kullanıyor olsam da köprüdeki single coil manyetiğin yokluğu canımı sıkıyordu. Dinlediğin sanatçılara bakarak senin de aynı derdi çekeceğini tahmin ediyorum.

Eğer benim ne yaptığımı soracak olursan, tabii ki de gazım tuttu ve manyetikleri Lollar Dirty Blonde ile değiştirip ek olarak Tokai ULS129 aldım.

SSS strat önerisine katılıyorum. Ben de her yola gelsin diye HSS strat almıştım, (bunda yanlış bir şey yok bu arada, HSS ile çok çok iyi işler çıkaranlar var sonuçta) ama köprüdeki humbuckerı kullanıyor olsam da köprüdeki single coil manyetiğin yokluğu canımı sıkıyordu. Dinlediğin sanatçılara bakarak senin de aynı derdi çekeceğini tahmin ediyorum.

Eğer benim ne yaptığımı soracak olursan, tabii ki de gazım tuttu ve manyetikleri Lollar Dirty Blonde ile değiştirip ek olarak Tokai ULS129 aldım.
Hocam dinlediğim grupların yarısı sss gerektiriyor yarısıda hh gerektiriyor. Ondan hss iyi olur diye düşünmüştüm.

Hocam dinlediğim grupların yarısı sss gerektiriyor yarısıda hh gerektiriyor. Ondan hss iyi olur diye düşünmüştüm.
Bence ilk gitarınsa bütçene uygun bir hss ya da sss al seni pişman etmeyecek bir gitar olsa yeter manyetik işi şuanlık çok fark etmez zamanla daha fazlasını da alırsın zaten başlangıç için el hakimiyeti ve kulak hakimiyeti oturması lazım gerisi işin tuzu biberi😀

Geri