Hangi Prosesörü almalıyım?

Dostlar herkese selamlar, uzun zamandır kullandığım mooer ge200 prosesörümü sattım. Şimdiyse 40 küsür bin lira bütçem var ve bunu biraz daha zorlayabilirim. İkinci el ile ilgilenmiyorum kimin ne olduğu belli değil beni korkutan bir seçenek. Bu nedenle güncel piyasadaki ürünler arasından. Daha fazla param olsa hangisini alırdım sıralamasına göre 1) Boss GT1000, 2) Headrush Prime. Fakat Headrush Prime'ı sakın alma diye öneriler geldi. Boss gt1000'den ise büyük bir hayranlıkla bahsettiler. Ben ilk başta bu sıralamayla gittiğim için şuanki bütçeme dayanarak GT1000Core veya Headrush Core, Headrush Flex Prime düşündüm hatta Ampero II Stage önerisi bile geldi. Kafam karıştı biraz. Yaptığım müzikler ise çeşitli biraz, ACDC var, Metallica var, Eric Clapton var, Yavuz Çetin var, Cigarettes After Sex var, Queen var. Yani çok güzel shoegaze, drempop tonları, Hard Rock, Metal tonları almam lazım. Hangisini önerirsiniz?

İkinci el ile ilgilenmiyorum kimin ne olduğu belli değil beni korkutan bir seçenek.
doğru ama .... araştırmanı yapar basit önlemlerini alırsan travmatik bir durum da değil...

saydıkların arasında headrush Core ... ampero II de fena değil
yaptığın müziklerin hiçbir önemi yok... iyi prosesörle her tonu alırsın... amfi gibi öyle rock prosesörü, metal prosesörü diye bir gruplanma yok

Headrush Prime'ı sakın alma diye öneriler geldi.
Ağırlığından dolayı denmiştir. 7-8 kg ağırlığı var. Core'u kullanıyorum. Vokalde yaparsan tam çözüm sağlayan alettir kendi fiyat segmentinde. O da yaklaşık 4 kgdir.

Flex Prime'da vokal processorü özelliği yok. Sadece gitar ve bas için tasarlanmıştır.

Şu günlerde prosesör bakarken full NAM desteği sağlayıp sağlamadığına bakmanı tavsiye ederim. Headrush'ın Prime, Core ve Flex Prime modellerinin tamamı tam sürümle NAM desteği veriyor.

Güzel ve bilgi içerikli mesajlarınız için, zaman ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkür ederim ikinize de. Sanırım tercihimi Headrush Core'dan yana kullanacağım. En azından Kemper vs. seviyesine gelene kadar bir kaç yıl götürür beni diye umuyorum sonuçta bütçe şimdilik buna el veriyor. Gelecekte zamanı geldiğinde çıkacak olan prosesörlere de bakarız artık duruma göre. O zaman yine çalarım kapınızı. 😂

Dostlar herkese selamlar, uzun zamandır kullandığım mooer ge200 prosesörümü sattım. Şimdiyse 40 küsür bin lira bütçem var ve bunu biraz daha zorlayabilirim. İkinci el ile ilgilenmiyorum kimin ne olduğu belli değil beni korkutan bir seçenek. Bu nedenle güncel piyasadaki ürünler arasından. Daha fazla param olsa hangisini alırdım sıralamasına göre 1) Boss GT1000, 2) Headrush Prime. Fakat Headrush Prime'ı sakın alma diye öneriler geldi. Boss gt1000'den ise büyük bir hayranlıkla bahsettiler. Ben ilk başta bu sıralamayla gittiğim için şuanki bütçeme dayanarak GT1000Core veya Headrush Core, Headrush Flex Prime düşündüm hatta Ampero II Stage önerisi bile geldi. Kafam karıştı biraz. Yaptığım müzikler ise çeşitli biraz, ACDC var, Metallica var, Eric Clapton var, Yavuz Çetin var, Cigarettes After Sex var, Queen var. Yani çok güzel shoegaze, drempop tonları, Hard Rock, Metal tonları almam lazım. Hangisini önerirsiniz?
Prime modeline gerçekten ihtiyaç yok. Core ya da Flex Prime hayli hayli yeter. Genel olarak çok memnun kalacağın bir ürün. Kemper falan boş ürünler teknolojiden çok çok geride ilerliyorlar. Tamam tonlar güzel ama kullanım olarak kullanıcı dostu değil. Headrush Flex Prime vokal yapmıyorsan, Headrush Core vokal yapıyorsan.

Bence impolse respose özellikli İR nam dosyalarını çalıştırabilecek birşeyler almak mantıklı olur bu zaman da hottone ampero one kullanıyorum İR açıyor ama nam çalıştırmıyor mesela.

Basit bir check list olarak yazmak gerekirse,

* Modellemeleri iyi olsun
* Klon/Capture teknlojisine sahip olsun
* NAM desteği full olsun (lite bile olmasın)
* IR yüklensin
* Drum machine ve looperı olsun
* Ses kartı özelliği olsun,
* Bluetooth ile ses aktarımı olsun hatta 3.5 mm girişi de olsun
* Harici exp pedalı girişi olsun dahili pedal yoksa
* Midi in/out ve hatta send return olsun,
* Global settings ve Cab sim ayarı olsun

Bunların hemen hemen hepsine tik atıyorsan o alet uzun vadeli götürür seni.

Son düzenleme:
Amfi ile frfr arasında çok fark var. Amfi kendi karakterini yansıtıyor, frfr ise her şeyi flat olarak duymanızı sağlıyor. Frfr işlenmemiş oluyor. Fotoğraf makinesindeki RAW + JPEG olayı gibi. Ne istediğine bağlı her şey. Ben flat duymak istiyorum mesela referans monitörü yolundayım. Amfinin yeri de ayrı ama kulak açıldıkça amfi benden uzaklaşıyor.

Amfi ile frfr arasında çok fark var. Amfi kendi karakterini yansıtıyor, frfr ise her şeyi flat olarak duymanızı sağlıyor. Frfr işlenmemiş oluyor. Fotoğraf makinesindeki RAW + JPEG olayı gibi. Ne istediğine bağlı her şey. Ben flat duymak istiyorum mesela referans monitörü yolundayım. Amfinin yeri de ayrı ama kulak açıldıkça amfi benden uzaklaşıyor.
Hocam kısmen haklı ve yanlışsınız amfi kendi karakterini değil returnden girdiğimizde aslında çok minimal power katı ve aslında speaker karakter katıyor, bu şekilde kullanımda ir ve cab sim kullanmıyoruz kapalı oluyor istediğiniz herhangi bir amfi modelini daha gerçekçi duyabiliyoruz ancak farklı kabin tepkimelerini duymuyoruz ama duymamıza da ihtiyaç varmı ir ve cab sim amacı zaten sahneye amfi taşıyamayan insanlar için o amfinin o odadaki speakerının mikrofonlanmış hali fakat frfr gibi referans monitör gibi seçeneklerde ir ve cab sim kullandığımız için amp in the room hissi yok oluyor aslında speakerın odadaki hissiyatı değilde bir müzik çalardan gitar kaydını dinlermiş gibi oluyor siz farklı kombinasyonlar deneyebilirsiniz tabiki ama bir gitar speakarının odada verdiği hissi değil mikrofonlanmış halini duyuyorsunuz buda gerçek amfi tonlarına alışmış insanlara çok yapay geliyor benim gibi ben mümkünse origin , kustom , ibanez tsa , gibi flat power amp olan tercihende tarza göre v30 veya jensen special speaker tarzı bir lambalı amfi ile prosesör matchupına çok akıllıca buluyorum aslında elimdeki amfiyi birden fazla amfiye çevirip lambalı tonundanda ödün vermeniş oluyorum böylelikle hem odada amfi hissi hem istediğim amfinin preampına yaklaşıyor hemde lambalu tonu alıyorum buda bir seçenek

Ben mesela hiçbir zaman referans monitör , frfr , gibi aletlerden ir kullanarak iyi sonuç alamadım ama en kötü prosesörü lambalı amfiden returnden girip prosesördeki cab ir kapatınca aldığım tonlar dudak uçuklatıcıydı

Ben de frfr kabinlerin flat olmasını beklerdim ama maalesef flat olmaktan çok uzaklar. Bir processor'ü aynı ayarlarda Headrush'tan çıkarıp Positive Grid'e girdiğimizde alakasız sonuçlar almıştık.

Hocam bunlar pazarlama yalanları gitar dediğiniz enstrüman 120hz 5-6 khz arası frekansı olan bir alettir gerçek amfi kabini bu frekansları üretir frfr pa ve referans monitörler 80hz 20khz arası her sesi verebilsin diye tasarlanmıştır çoğu zaman prosesörlerde frfr ve referansla kullanırken lo ve hi cut atmak gerekir ir doğru ayarlanmadıysa çünkü gerçek gitar amfisinde olmayan tiz frekanslar barındırır ton çok gereksiz parlak olur bunu anlama yoluda gerçek amfi kullanmak

Processör ve Class D poweramp ile geleneksel kabin kullanımı iyi bir seçenek mi? Çünkü amfi return in den girince lamba vb tarafından sıkıştırma ve kırılma olabiliyor. Çoğu modelling amp ve captureda pre-poweramp ayrı olmuyor.

Ben mesela hiçbir zaman referans monitör , frfr , gibi aletlerden ir kullanarak iyi sonuç alamadım ama en kötü prosesörü lambalı amfiden returnden girip prosesördeki cab ir kapatınca aldığım tonlar dudak uçuklatıcıydı
Tabiki bir fark olacaktır ama bana frfr daha doğal geliyor. Dediğim gibi kulak meselesi biraz. Ben buna alıştım biraz ondan amfiden soğudum. Hiç 4 kablo yapmadım belki de ondandır kulak durumu.

Geri