Headrush FRFR GO +Tonex One +Powerbank ile Mobil Çalım Setup kurma

Merhabalar , uzun zamandır dışarıda grup elemanlarıyla studyoya girmeden nasıl besteler üzerine çalışabiliriz sorusu kafamda dönüyordu. Bir çok seçenek kafamdan geçti Yamaha THR II 30 , Boss Dual Cube, Mooer Sd30i , Boss MicroCube ,Boss Katana Air vb. bu konu hakkında ilk karar aldığımda hali hazırda pluginlerle kayıt alıyordum ancak şikayetlerim vardı tonlarda bir türlü kurtulamadığım kirlilikler , tonun tuşelere verdiği tepkiler gibi. Oyuzden mobil çalışma setup mı erteleyip 2.El bir Axe Fx FM3 Turbo aldım. Aylar sonra Daha düşük bir bütçeyle tekrar bu konuya döndüm ve satın alımlarımı gerçekleştirdim. Özellikle bu şekil amacı olan arkadaşlar varsa onlara bir fikir versin diye bu konu hakkında yazmak istedim.
Öncelikle hali hazırda benim için yüksek bir bütçe olarak harcadığım Axe Fx Fm3 sonrası zaten kayıt tonları açısından yada evde çalım için bana göre olabilcek en iyi 2 seçenek den birine sahibim.Bu yüzden mobil çalım için halihazırda yurtdışından 30000 tl civarı bir bütçeye Yamaha THR II alma planımdan vazgeçtim .

Daha sonra 2.el bir Boss Katana Air alım dedim 15000 tl ye kadar düşük bir fiyatla bulabilmeme rağmen bir türlü bu aletten çıkan tonu beğenemedim yani direk elime alıp çalmadım ancak defalarca kayıtlara baktım ve hoparlörlerin gücü hoşuma gitmedi. .Mobil kullanım için aşırı önemli olmasada backtracklerinde iyi duyulmasını istedim. Oyuzden bu üründende vazgeçtim.

Boss Dual Cube un bu süreçlerde sıfırı 9800 tl lere kadar düştü ancak onunda 10 watt oluşu kafama hep takıldı .
Mooer Sd30i yi gidip yerinde denedim Cleanler hoş olsada Drive tonları bir garip geldi ve sesler sanki hoparlerin üstüne battaniye atılmış gibi geliyordu. Oda o aralara 10.800 tl lere kadar düştü . Özellikle bu iki ürün arasında çok kafam gidip geldi . Daha önce Cube serisinde defalarca caldım ve tonlarını efektlerini biliyorum Oyuzden kafam tonal açıdan Boss a ancak hoparlör gücü açısından Sd30i ye takıldı. Kesin karar alamadım ve bir anda önüme Headrush FRFR Go çıktı .Şarj süresini yüksek olması (13 saate kadar ) yorumların ve videolardaki tonların kulağa güzel gelmesi bende farklı bir fikir oluşmasına sebep oldu.
Acaba batarya ile çalışan bir pedal yada şarz edilebilir bir prosesör ile Headrush FRFR GO yu birlikte kullanırsam bu ihtiyacıma cevap bulabilirmiyim ?
Düşük bütçe ayırma isteğimden dolayı ürünlerin 2.el olmasına karar verdim.
Mooer Prime S1, P2 ,M2sv ilk etapda karar kıldığım pedallar oldu zira Mooerin tonların çok iyi olduğunu düşünmesemde kötü de değiller ortalamanın bır tık üstüler ve yaptıkları ürünlerin sağlam olduklarını düşünmekteyim. Sitede hatta bunla ilgili ilanda açtım var olduğunu düşündüğüm bir iki kişiyede yazdım. Daha sonra istediğim fiyat aralığında bu ürünlerden direk bulamıyınca ve nekadar doğrudur bilmem ürünlerde ses işlenişi sırasında oluşan gecikme değerleri nedenli alternatiflerde bakmaya karar kıldım hatta bazen piyasada yeni yükselişte olan bazılarına göre absurd olabilecek ürünlere de gözüm kaydı . Bunlar

1-)Sonicake Pocketmaster -- Aslında fiyatı çok uygun 3000 tl ye ikinci eli ,yurtdışında 60 dolar felan yorumlar oldukça iyi tonlarda ortalama . Renkli ekran şarj edilebilir batarya , efektler vs. . Gecikmesi 5ms gibi birşeydi yani bu fiyata aslında oldukça iyi görünüyor ama bir türlü işte güvenemedm 🙂

2-) M-vave Black Box - Fiyatı Trde 4800 tl - Oldukça iyi görünen dolu dolu bir pedal ancak gecikmesi biraz can sıkıncı görünüyor 6-10ms arası yanlış hatırlamıyorsam genede kabul edilebilir değerlerde. Hali hazırda yeni yükselen diğer bir marka olsada güven sorunu nedenli bu seçeneğide seçemedim

Bu iki seçenekten sonra acaba Tonex One Powerbank ile çalışırmı düşüncesi aklıma geldi.
Bir kaç gün araştırdım bir kaç kişini çalıştıgına dair beyanını gördüm.
Sonra ikinci el Tonex One araştırıp hali hazırda garantisi olan bir Tonex One satın aldım ve evet powerbank ile çalışıyor hatta telefona çift uçlu Type C ile bağlarsan telefonunu şarjıylada çalışıyor ve çok daha harcadığı tükkettiği söylenemez. O açıdan istedimi almış oldum.. Peki maliyetler ne oldu ve sound nasıl diye sorarsanız .

-Headrush FrFr Go - 7080 tl
-Tonex One - 6330 tl

Toplam 13410 TL

Sonuç :
-Mevcut Presetler ile Tonex One da tepkileri güzel tonlar buldum ancak , tonex efektler anlamında hala yetersiz.
-HeadRush FRFR Go güclü sesler verebilen bir alet ancak Hoparlörün inclerini düşük olmasından mı bilmem ton içerisindeki Low End lere dikkat etmek gerekiyor hoparlörde main volume actıkca eğer tondaki Low end yani düşük frekans bass sesleriniz fazlaysa hoparlör kaldıramamaya başlıyor ve distorte ediyor.Ki bu şekilde fazla kullanırsanız hoparlörün zarar görmesi muhtemel. Bu açıdan biraz can sıkıcı ve memnuniyetsizlik yaratan bir durum oldu.
Şimdi tondaki low endleri biraz kesebilecek seçenekleri değerlendiriyorum ancak Tonex de bu olayı yapmak gerçekten zor zira bir EQ band yok en fazla önüne drive pedalı atılmış amfi modellemeleriyle bu olayı sağlayabiliyorsunuz ki bu şekilde tam yeterli istedğim sonuca henüz ulaşamadım. Şimdilerde ise bu olay üzerine araştırıyorum.. Başka detayları merak eden olan olursa soruları cevaplayabilirim

İyi marka bir prossesör kullanıyorum,iyi bir marka monitör ile TONEX full sürüm kullanıyorum ki,gerçekten binlerce İR arasında harika organik presetler mevcut.

Yazınıza istinaden,tonex in neyini beğenmediğiniz,karşı argüman neyi öneriyorsunuz?

Tonex i tonal anlamda henüz eleştiricek kadar kullanmadım kayıtlarda tonları oldukça iyi zaten oyuzden aldım. Ama tabi ki Axe Fx de çalarken daha iyi hissediyorum ama konu o değil z- . Bir tecrübeyi aktardım orda yani kuçuk çaplı bir FRFR hoparlör olan Headrush FRFR go da istenile volumede sesin bozulmadan çalımı için tondaki low end frekansların bir eq ile kesilmesi gerekiyor . Bunuda Tonex de hali hazırdaki bilgimle yapabileceğin bir şey değil o açıdan eleştirdim . Ancak aklıma gelmedi alırken bu durum ne yalan sölim .Genede bir şekilde çözüceğimi düşünüyorum o durumuda.

Çok güzel bir yazı olmuş. Bende bir ara böyle bir arayışa girdim. Daha iyi bir mobilite için Nux Mighty Space bana daha iyi gibi geliyor. Boyutu FRFR go ile hemen hemen aynı belki biraz daha büyük.Kablosuz. Kendi içinde amfi modellemeleri ve efektler var. Üstelik yanında footswitch ve kendine entegre kablosuz jack ile geliyor ki bence bu çok iyi bir artı. Deneme şansım olmuştu. Ve bence şans verilebilir. 20w olmasına rağmen low lar çok yetersiz gelmiyordu.

Nux Mighty Spacede listemdeydi baktım onada ama yeterince uygun fiyata bulamadım bide genel olarak Nuxun tonlarının eleştirilmesi biraz uzak tuttu .Onun dışında Headrush FRFR GO da güçsüzlük hissetmiyorsun ama damagında bırakıyor sanki biraz daha volume açsam gerçek bir kabin hissiyatı alcam diyorsun sonra hoparlor kaldıramamaya başlıyor : )

Bir kaç günlük deneyimim sonunda hoparlörü yormayan ve bu sayede yüksek seslere çıkılabilen bir amfi tonu ayarlayabildim.Buarada hoparlorde yüksek bass frekansları nedenli oluşan kaldıramama durumu high gain amp kullanmamdan dolayı . Bir drive la boostlanmış Evh ve Engl Fireball amfi simulasyonlarında gerekli ayarları yapınca ilgili sorunu atlatmış oldum. Şuan lık hem tonlardan hem kullanım kolaylıgından oldukça memnunum .

Geri