Headrush Prime vs Line6 Helix LT

"Herkese selamlar. Uzun süredir Mooer GE300 kullanıyorum ve aslında oldukça memnunum. Ancak teknoloji ilerliyor, ekipmanı güncelleme vakti geldi diye düşünüyorum. Uzun süre GE300 ve analog setup kullandığım için güncel modelleyiciler konusunda biraz geride kaldım.

Şu an iki cihaz arasında kararsızım: Headrush Prime ve Line 6 Helix (veya LT). Bu cihazların artıları, eksileri ve varsa kronik sorunları nelerdir? GE300’den geçmeye değer mi? Ayrıca ikinci el alırken nelere dikkat etmeliyim? Ayrıca özellikle Prime gibi son teknoloji harikası olduğu söylenen bir cihaz, ikinci el piyasasına sürekli düşüyor. Bu kısımda kafamı kurcalayan bir soru işareti.. Çoğu Prime modelide henüz senesini doldurmadan satışta... Line6 Helix Lt makul.. Nereden baksaniz piyasaya çıkışı 7-8 sene olmuş... Ama Prime konusunda kafamı kurcalayan en buyuk kısım bu.. Alan neden satıyor ?

Bu cihazların 'Core' ve 'HX Stomp XL' gibi küçük modellerine de baktım ama fiyatlar bu kadar yakınken kırpılmış modelleri almak pek mantıklı gelmedi; tek avantajları boyutları gibi duruyor. Vokal özellikleriyle ilgilenmediğim için Headrush Prime'ın vokal tarafı benim için bir artı değil.

Yabancı forumlarda Prime ve Core hakkında sıkça 'ne yaparsan yap karakter hep aynı kalıyor' yorumunu okuyorum. Benzer bir durumu GE300’de de kısmen hissettiğim için bu beni düşündürüyor. Diğer yanda ise Line 6’nın eski cihazlarını bile güncel tutması ve devasa ekosistemi büyük bir artı. Aradığım tonlar ağırlıklı olarak Marshall Plexi ve Fender tarzı tonlar. Kullanıcı yorumlarıyla beni aydınlatırsanız çok sevinirim."

Core için haksızlık etmişler. bence Core da küçük kardeşi Flex de oldukça iyi cihazlar.
Biraz daha hesaplı olarak Ampero II de araştırabilirsin.
Şahsen bende sizin gibi düşünüyorum.. Ama Youtube incelemelerine de pek güvenmiyorum. Ama bir taraftan da, madem en tepedeki güncel aletler bunlar , alındığı gibi satılmasına anlam da veremiyorum

Prime boyutları çok büyük. Core ve özellikle Flex daha pratik. Yazılım olarak da sanırım Prime en son firmware'i almıyor olabilir emin değilim.
Ayrıca sahne veya provacı değilsen, basit yatakodası gitaristleri artık bu cihazlar kadar iyi olan app'leri kullanıyor - mesela ben imac ile ses kartı ve Neural DSP kullanıyorum, artık fiziksel bir prosesör almak bana gereksiz geliyor - fiziksel amfileri tenzih ederim, onların yeri hep ayrı.

Prime konusunda kafamı kurcalayan en buyuk kısım bu.. Alan neden satıyor ?
Tahminim 8 kg kadar olması nedeniyle hantallığından satıyor olabilir. Ya da QC'ye geçiş içinde satan oluyor.

Yabancı forumlarda Prime ve Core hakkında sıkça 'ne yaparsan yap karakter hep aynı kalıyor' yorumunu okuyorum.
Core kullanıyorum ve bunu ilk defa okuyorum. Aslında kötü alet değil IR takviyesi ile çok tatlı tonlar elde edebilirsin. Gerçi üstündekilerde yeterli olur.

Vokal özellikleriyle ilgilenmediğim için Headrush Prime'ın vokal tarafı benim için bir artı değil.
Vokalle işin olmayacaksa Flex Prime, ama gün gelir vokal de yaparım dersen Core modeli diyebilirim.

Aradığım tonlar ağırlıklı olarak Marshall Plexi ve Fender tarzı tonlar.
Fender'in zibilyon tane amfi modeli var hepsi iyidir ama Marshall'ları tatmin edici bulmamakla beraber Bogner Ecstacy, Peavey 3120, Budha gibi amfilerin en azından o eksikliği giderebildiğini söyleyebilirim.

Teşekkür ederim. Sanırım eko sisteminin büyüklüğü ve 5.5 kg ağırlığı ile Helix Lt benim icin daha uygun gibi duruyor. Yinede kısmet hangisi denk gelirse diyelim.. Bu arada forumda Helix Lt , Prime satmak isteyen varsa ona talibiz diyelim 🙂

Geri