Hey! Hayatımın ilk gitarını alacağım ve nereye bakmam gerektiğini bilmiyorum...

İzmir'deyim, Doremusic dışında bir yer duymadım. Birkaç aydır abimin eski gitarını çalıyorum ve neredeyse ortadan ikiye ayrılmak üzere, telleri delicesine yüksek. Sadece zor olsa sıkıntı olmazdı (telelre basmakrta sıkıntı yok, hammer-on/pull of uçurumdan atlamak gibi hissettiriyor) ama direkt olarak engelliyor- bazı akorları basarken parmağım dimidk olmasına rağmen başka bir tele ufaktan deyip sesini bozabiliyor. Düzgün bir şekilde şarkı çalabilmek için yeni bir gitara ihtiyacım var ve bildiğim tek şey bir şey bilmediğim- ihtiyacımı giderecek bildiğiniz, güvendiğiniz veya memnun olduğunuz bir mağza var mı?

Gitarımın çelik akustik olması yeterli- bildiğim üzere çelik ya da naylon olması bile tel değiştirebilme kabiliyetinden ötürü önemli değil? Çok yüksek bir kalite aramıyorum, evet, planım hayatımda olabilecekse bu da yarılmadan bir daha akustik gitar almamak (bi 7-10 yıl falan) ama sesinin nasıl olduğu ve ya kalitesinin ne kadar düşük olduğu aşırı belli olmadıkça önemli değil- sadece elimin altında parçalanmayacak ve uzun süre gidecek ucuz bir şey arıyorum ve hangi mağzaların güvenilir olduğunu söylemeniz yeterli olur. Şimdiden bu yazıyı okuma zahmetini bile gösterdiğiniz için teşekkürler.

@Hakan Baysal akustik ustadı abim
Yok be abim ne üstadı 😊 ihtiyacı olana yardım amaç 😊

bir daha akustik gitar almamak (bi 7-10 yıl falan)
Bütçe nedir?

İlk olarak Basmane metro durağından aşağı doğru süzülüp Dore, Zuhal ve Cangöz'e uğrarsanız muhakkak size yardımcı olacaktır danışmanlar. Ayrıca 2.el düşünüyor musun? Bir de akustik gitar başlıkları altında yazdığım modellere de Bi göz geçir. Son 3-4 sayfadaki geçmiş konular bilgi edinmene yardımcı olur.
Abin hala gitar çalıyorsa o da fikir verebilir.

Bu modeli ve diğer kardeşi AD880CE'yi iyi rezonansı ve fiyat performans ürünü olması nedeniyle tavsiye ediyorum ama 8-10 yıl kullanılacaksa işçilik nedeniyle çok götürmez açıkçası. 3-5 yıl öğrenip yükseltilecekse o zaman kadraja alınabilir. O nedenle bütçeyi bi görelim üzerine konuşalım derim.

Eski üretim ikinci el temiz Washburn D11AN bulursan al. Bende var, işçiliği çok güzel.
Alt eşiğe biraz zımpara, üst eşiğe de biraz dremel ile veya (el becerisi varsa) maket bıçağı ile dikkatlice aşındırıp bide truss rod ayarı yapılınca jilet gibi oluyor klavyesi. Hem klavyesi de gül ağacı.
Cort AD810 modelinden uzak dur çünkü berbat ötesi. Cort ad880ce modeli biraz daha üstü ama nasıldır bilmiyorum.

Son düzenleme:

Geri