Herkese merhabalar. İbanez grg 170dx gitarımda bundan 5-6 sene önce daha kalın bir tel takımına geçmek istemem ve bunu uygulamam sonucu köprüm tamamen havaya kalktı. Bu sorunu yaşadığımda çok bilgisizdim ve bulutsuzluk özleminin gitaristi deniz demiröz’e ulaşıp sorunumu anlattım. Kendisi “gitarın arka kısmına yay ekle ve vidalarla oyna düzelir” dedi ve dediği gibi de oldu. Fakat bunu yaptıktan itibaren köprü tamamen gövdeye yapışık bir vaziyette. Önceden aşağı ve yukarı köprüyü oynatabilirken şuan ancak yukarı yönde hareket edebiliyor çünkü gövdeye tamamen yapışık. Bu bir sorun mudur? Gitarıma büyük zararlar vermiş midir? sorularım aslında bunlar. Fakat kafamdaki bir diğer soru da şu gitar yaklaşık 8 senedir bende ve hiç sap ayarı yapılmadı bu zamana kadar. Şuan içbükeykonumda olduğunu düşünüyorum gitarın bunu biraz daha dış bükey konuma getirmek isteyebilirim. Herhangi bir cızlama vs sorunum yok fakat ufak da olsa sap ayarına ihtiyaç duyduğu gitarımın aşikar.Bu arada İlk 5-6 perdede tel yüksekliğim gayet iyiyken sonraki tellerde bir tık yüksek. Şimdi gelelim diğer soruya: İşlem önceliğim hangisi olmalı? Yani önce sap ayarı sonra köprü ayarı ve yükseklik ayarı mı? yoksa önce tel yüksekliği ve köprü ayarı sonrasında sap ayarı mı? Önerileriniz ve düşünceleriniz benim için çok önemli. Teşekkür ediyorum herkese. Eğer sizler isterseniz fotoğraflarla destekleyebilirim konuyu.
Not: sap ayarı aşikar dememin sebebi tamamen çok hafif içbükey olduğunu görebilmem. Tel yüksekliği ve köprü sorunumu sap ayarı yapmadan halledebileceksem şayet gözle görülür olarak aşırı bir içbükeylik söz konusu değil gitarımda. Sap ayarını es geçebilirim bu teoride diye düşündüm.
Not: sap ayarı aşikar dememin sebebi tamamen çok hafif içbükey olduğunu görebilmem. Tel yüksekliği ve köprü sorunumu sap ayarı yapmadan halledebileceksem şayet gözle görülür olarak aşırı bir içbükeylik söz konusu değil gitarımda. Sap ayarını es geçebilirim bu teoride diye düşündüm.
Son düzenleme: