Ibanez Prestige 1570 Metalik ses sorunu

Selamlar. Ibanez Prestige 1570 gitarımda, Özellikle E ve A telinde bu tarz metalik bir ses alıyorum sebebini bir türlü çözemedim
Daha önce yaşayan varsa benzer bir durum nedir çözümü? Yönlendirebilirseniz sevinirim.
Arkadaki yayların içine sünger sıkıştırdım belki onlardandır diye fakat bir değişiklik olmadı 🥲

Aynı sorun benim rg1570'de de vardı. Headstock'a kalın toka sarmayı ya da headstock'daki tellerin altına sünger koymayı deneyin. Bu şekilde bahse konu metalik ses azalıyor. Yine de sounddan çok memnun kalmayıp gitarı satmıştım.

fretwedge07_900x.webp

Aynı sorun benim rg1570'de de vardı. Headstock'a kalın toka sarmayı ya da headstock'daki tellerin altına sünger koymayı deneyin. Bu şekilde bahse konu metalik ses azalıyor. Yine de sounddan çok memnun kalmayıp gitarı satmıştım.

180960 eklentisini görüntüle
Teşekkür ederim cevap için. Aslında anladığım kadarıyla sorun tellerden ve benim yaptığım EQ dan kaynaklı biraz. aşırı yüksek treble,lar ve OD ve distortiondaki treble lar'da
Kontrol etmiştim headstock'dan değil bridge den geliyordu.
Büyük ihtimal tel ile alakalı çünkü sadece sarılı olan tellerde upstroke yaparken oluyor

Geri