İbanez S520ex Vs Jackson X soloist slx dx vs dean deceiver vs ltd ec256 vs ibanez rg370dx

Merhabalar,

Gitara yeni başlıyorum üç adet gitar arasında kaldım yardımcı olursanız çok sevinirim zamanınızı ayırdığınız için şimdiden teşekkür ederim

20.000 Tl Soloist slx dx var push pullu

18000 TL ibanez s520ex sıfır gibi baya temiz durumda bu foxy gitarda satılıyor gezginluthier tarafından ayarları ve bakımı yapılmış

13500 e vitrin ürünü bu da dean deceiver var açıkcası deane çok yabancıyım

18.000 Ltd Ec256 Bu üründe aynı şekilde foxyde sıfır gibi

16.000 İbanez rg370dx buda aynı şekilde çok temiz foxyde

Benim tarzım metal yani eskiden schecter c6 plusım vardı çok kötü değildi js11 dinkym vardı jackson js11in tonu daha sert gelmişti daha tatmin ediyordu ama klavyesi öyle çok rahat değildi bende de sorun olabilir bilmiyorum. Pentagram Metallica odaklı çalışıyorum ben genellikle ekstra olarak steve vai hayranlığım var bir de elimden geldiğince steve vai çalışmaya çalışıyorum derdim bana uzun bir süre gitar aldırtmasın şahsen soloist beni çekiyor ama s520 ile çok arada bıraktı soloisti alırsam cuzi bir miktar borca giricem değer mi sizce ?

Teşekkürler

Saygılar.

EC 256 sabit eşikli ve set-neck yapılı olması sebebiyle daha stabil bir seçenek. Zaman içinde kilitli burgu, manyetik vb. iyileştirmelerle daha da iyi bir gitara dönüşebilir ki başlangıçta bunları dert etmeniz gerekmeyecek. Diğerleriyse düşük/orta kalite parçalara sahip ve hepsi super tremolo köprülü. Farklı akort düzenleri, farklı kalınlıkta tel setleri denemek istediğinizde bu köprüler başınızı ağrıtacaktır.

EC 256 sabit eşikli ve set-neck yapılı olması sebebiyle daha stabil bir seçenek. Zaman içinde kilitli burgu, manyetik vb. iyileştirmelerle daha da iyi bir gitara dönüşebilir ki başlangıçta bunları dert etmeniz gerekmeyecek. Diğerleriyse düşük/orta kalite parçalara sahip ve hepsi super tremolo köprülü. Farklı akort düzenleri, farklı kalınlıkta tel setleri denemek istediğinizde bu köprüler başınızı ağrıtacaktır.
20.000 tlye sıfır gibi LTD gh-200 de var onun hakkında ne düşüyorsunuz les paul diye yeterli sertlik olur mu aklıma takıldı kore malı s520ex de kafama çok takılmıştı ama siz sabit köprü alın dediniz diye biraz daha uzaklaştım.

VAI hayranlığınız, daha önce de gitar geçmişiniz varsa; 25,5" skala, FR köprü sistemli bir super strat tercihiniz daha mantıklı olur. S serisi ibanez lerin japon üretimleri gayet iyiydi ama kore / endonezyaya kayan işçilik bana çok hantal geliyor. Bu karşılaştırmada soloist daha mantıklı ama orada da sizin JS11 deki klavye ile ilgili tecrübeniz söz konusu. 370DX i geçiniz...

20.000 tlye sıfır gibi LTD gh-200 de var onun hakkında ne düşüyorsunuz les paul diye yeterli sertlik olur mu aklıma takıldı kore malı s520ex de kafama çok takılmıştı ama siz sabit köprü alın dediniz diye biraz daha uzaklaştım.

Başlangıç sürecinde diğerleriyle yapıp ec-256 ile yapamayacağınız hiçbir şey yok. Aksine sabit köprü sizin için şu aşamada bir artı. Gövde biçiminin de ton karakterine hiçbir etkisi yok. Gary Holt modeli bolt-on birleşimli, yine düşük kalite komponentlere sahip ve super tremolo köprülü. Görsel olarak size güzel geliyor olabilir fakat f/p itibarıyla iyi bir gitar değil, tercih sizin tabi.

Başlangıç sürecinde diğerleriyle yapıp ec-256 ile yapamayacağınız hiçbir şey yok. Aksine sabit köprü sizin için şu aşamada bir artı. Gövde biçiminin de ton karakterine hiçbir etkisi yok. Gary Holt modeli bolt-on birleşimli, yine düşük kalite komponentlere sahip ve super tremolo köprülü. Görsel olarak size güzel geliyor olabilir fakat f/p itibarıyla iyi bir gitar değil, tercih sizin tabi.
hocam sizin dediğiniz gibi ec256 ya yoğunlaşayım o zaman tecrübe her zaman daha önceliklidir o yüzden dinlerim eğer 15-20k bandında başka tavsiyeniz varsa seve seve dinlerim

Hey yavrum beeee, fiyatlara gel.
18 bine s520ex
16 bine rg370dx (akort kaçırmayan dxz bile değil)
Bende bi gitar mağazası açsam iyi olur.
bu fiyatlara burada konusu açılıyorsa kesin köşeyi dönerim.

ne yapıyım hocam hepsinin fiyatları böyle elimden ne gelir peki
Fiyatlardan etkilenmemenin bir yolu var o da almamak. 🙂

IMG_1779.webp

ne yapıyım hocam hepsinin fiyatları böyle elimden ne gelir peki
Kim diyor bunu ?.
Yok öyle piyasayı bahane edip akort kaçıran rg370dx için 16 bin istemek.
1 ay önce sıfır temiz ibanez S770FM ve S seri için üretilmiş orjinal hardcase dahil 17 bine 10 gün bekledi ilanda.
3 hafta önce forumdan liseli bi kardeşe 6500'e rg370dxz aldırttım.
Forumda millete saydıran hadsizin biri yüzünden o hesabım kapatıldı tabi.

O uçuk fiyatlara aldanmayın artık.
bunların amacı satmak değil
"evde dururken ilanda da dursun, belki bi balık tutarım" niyeti.
Şu akort kaçıran rg370dx için 16 bin isteyen çakala sor bakalım; dollar 5 kat arttı ama dolar 7 lira iken 1000 lira olan 370dx nasıl 16 kat arttı.
Mağzadan ikinci el alınmaz çünkü senin gibi zordaki gençlerden 3-4 bine alırlar 370dx'i sonra 16'ta kakmaya çalışırlar auçlarını ovuşturarak.

Son düzenleme:
Merhabalar,

Gitara yeni başlıyorum üç adet gitar arasında kaldım yardımcı olursanız çok sevinirim zamanınızı ayırdığınız için şimdiden teşekkür ederim

20.000 Tl Soloist slx dx var push pullu

18000 TL ibanez s520ex sıfır gibi baya temiz durumda bu foxy gitarda satılıyor gezginluthier tarafından ayarları ve bakımı yapılmış

13500 e vitrin ürünü bu da dean deceiver var açıkcası deane çok yabancıyım

18.000 Ltd Ec256 Bu üründe aynı şekilde foxyde sıfır gibi

16.000 İbanez rg370dx buda aynı şekilde çok temiz foxyde
Floyd rose a sahip gitarlardan uzak dur. Belli bir yerden sonra ihtiyaç duyarsan arayışa geçebilirsin.

Dean deceiver Kore üretimiyse düşünmeden al fi tarihinde sahiptim harika bir aletti. Değilse muhakkak dene beğenmezsen

Ec 256 tercih edilir.

Geri