İkinci elde fiyat belirlerken nelere dikkat etmem gerekiyor?

Elimde bir adet Schecter KM6 MKIII Legacy var yakın zamanda satmayı düşünmüyorum ki zaten fazlasıyla memnunum fakat sahibindende gitar ilanlarına bakarken benzer seri gitarların fiyatlarının çok dalgalı olduğunu gördüm bu da kafamda soru işareti oluşturdu. Gitarları satarken ikinci el için fiyatları nasıl belirliyorsunuz? Gitarın temiz olması, garantisinin olması vs çok fark eder mi? Yurtdışı piyasasında ikinci el fiyatları ciddi derecede ölü olan markalar ülkemizde çok saçma fiyatlara satılyıor çünkü ve kafam çok karışıyor bu yüzden. Fikirlerinizi merak ediyorum ve bana bir yol göstermenizi istiyorum açıkcası.

Aylardır soran var alan yok.. bu fiyata bu siteden olmaz yani. 🙂

Sıfırının 120K olduğunu düşünürsek fazlasıyla iyi fiyat gibi geldi bana eğer dediğiniz temizlikteyse. Satılmaması garip geldi açıkcası, ama ben bu gitar özelinde değil, genel fiyatlandırma olarak nasıl olması gerektiğini anlamaya çalışıyordum.

Elimde bir adet Schecter KM6 MKIII Legacy var yakın zamanda satmayı düşünmüyorum ki zaten fazlasıyla memnunum fakat sahibindende gitar ilanlarına bakarken benzer seri gitarların fiyatlarının çok dalgalı olduğunu gördüm bu da kafamda soru işareti oluşturdu. Gitarları satarken ikinci el için fiyatları nasıl belirliyorsunuz? Gitarın temiz olması, garantisinin olması vs çok fark eder mi? Yurtdışı piyasasında ikinci el fiyatları ciddi derecede ölü olan markalar ülkemizde çok saçma fiyatlara satılyıor çünkü ve kafam çok karışıyor bu yüzden. Fikirlerinizi merak ediyorum ve bana bir yol göstermenizi istiyorum açıkcası.
Mesela elinizdeki gitar 50 liraya gider belki. Ölücüleri çekmek için iyi bir fiyat bandı.

Yeni alınmış, temiz, faturalı kutulu şeyler sıfırının yüzde 70i gibi.

O yüzden ben birşey satacağım zaman aklımdaki yüzde 70 fiyatı koyuyorum, satılmayacakmış gibi düşünüyorum. Gerisi nasip.

Piyasa çok çok kötü.

Artık muhatap olmamak için birşey satmıyorum, satsamda sadece mesaj. Çok acayip tipler var hakkaten.

Yeni alınmış, temiz, faturalı kutulu şeyler sıfırının yüzde 70i gibi.

Elimdeki gitar daha 3 aylık, faturası vs var jelatinleri de üstünde hatta, fakat yine de piyasanın durumundan dolayı %70ine gideceğini düşünmüyorum. İlandan ölücüleri kovmak için yüksek fiyat girip pazarlık olur falan yazmak mantıklı olabilir gibi geldi ama o zaman da ciddi alıcıları kaçırmak mümkün. Neresinden tutsan berbat bi durum

Sizin yazdığınız fiyat kendi istediğiniz alıcı olarakta karşı tarafın beklentisi var. Sıfırı 120-130 binlik Amerikan pro2 veya ultraları etiketleri üzerinde 80-85e ilana koyuyorlar beklemede. İşine yarar veya yaramaz 80bin yazan pazarlıkla zaten 77.5-75e fit olacak. 2019 epiphone Standard+ 60bin diyorum anasına sövmüşüm gibi karşılık veriyor. Ona göre kötü ama kendi açımdan düşününce bu tekliflerimi 2 hafta önce kabul edip değerlendirselerdi altında gümüşte vs zaten kazanmışlardı. Ben o kabul etmedikleri parayı altına 6.180den 23 Aralık'ta yatırdım Perşembe günü 80i geçti satmadım şimdi 70lere düştü ama hala kardayım. Yakında altını satarsam epiphone elimde kalacak ve 60bin kenarı ayırdığım para ile etiketleri üzerinde yeni üretim amerikan ultram olacak. Almanya'ya gitsem bu fiyata alamazdım. Bazen fırsatları değerlendirmek gerekir. 😄

Türk lirasının pul kadar bile değeri olmadığı için taksitle vs alma işi çok çok mantıklı gelmeye başladı bana son donemlerde, ikinci el piyasasının ölme sebebi bu da olabilir.

TL artık dediğiniz gibi pul olduğundan dolayı artık uzak doğu Kore yada Endonezya gitar almak mantıklı görünmüyor, biraz daha üstüne koyup Usa ya da Japon alınabiliyor.

soruya cevap:

Ben genelde alet temizse ... ki sattığım her şey 10/10.. bu durumda thomann'a bakarım ülkeyi Avrupa seçerim. Gördüğüm fiyatı TL'ye çevirip yazarım. Bazen aletin kolay satılması için biraz aşağı yaparım, üstüne çıkmam. Ya da Türkiye'deki sıfır fiyatının %65-70'i gibi bir yerden başlarım bazen %55'e kadar filan aşağı çekebilirim. Gerisi şans.

Geri