Kurulanması gerektiğine şüphe yok. Bırakalım ıslağı nem bile zararlı ama başlıkta sorulan tam olarak bu değil. Şimdi konunun uzmanı olmadığını üzerine basa basa söyleyeyim, sonra çok cebelleşiyoruz hiç gerek yok. Bildiğim kadarıyla açıklıyorum:
Normal şartlarda şebeke elektriği ile taktığınız cihazlara (gitar, mikrofon, kulaklık) gelen elektrik arasında bir kısa devre olmaz. Bunun da en büyük garantisi tabii topraklama olayı. Yani ıslaklık haricinde şebekeden kaynaklı bir sorunda bizi bu koruyacak. Yoksa şakkadanak gidebiliriz.
Gitar kablosu özelinde kablonun kendisinin ıslaklığı diğer elektrik aksamına ulaşamayacağı için bu anlamda bir sorun teşkil edeceğini sanmıyorum. Tabii her türlü zararlı bir eylem, bunu arkadaşlar net şekilde söylemiş, katılmamak mümkün değil.
Ortamdaki ıslaklık şebeke elektriği ile aletleri bağladığımız devreleri birbirine karıştıracak kadar artarsa işte o zaman tehlikeli olabilir. Yukarda anlatılanlardan olayın bunla alakası olmadığını çıkarttım. Yani kablonun bir kısmı yerdeki ıslaklık ile şebeke elektriğinden kısa devre oluşturması mümkün değil. Özetle aletlerin kendi elektriği ile bağlı aletlerin çalıştıran elektrik voltajları zaten ayrı bu iki devreyi bir şekilde karıştırmadığınız sürece güvenle kullanabilirsiniz. Tabii tekrar ediyorum bırakın ıslak ıslak çalmayı terleyince bile kurulanmak gerekir. Öyle hassas aletler bunlar.