Jak ve ara kablolarda altın uç konusunda ne düşünüyorsunuz?

MaveDustaine

MaveDustaine
Bi 6-7 tane ara kablo ve 2 tane de 3m enstruman kablosu almayı düşünüyorum, planet waves, mxr ve earnie ball gözüme kestirdiklerim. Neutrik markası var 30 yıldır sadece kablo üreten bi marka bilen bilir, arkadaş onu önerdi hani kabloda paraya acıma en iyisini al dedi, on tane sinyalden geçecek zincir frekans kayıpları falan olmasın kablo çok önemli, altın uçlu neutrik varsa bak falan muhabbet oldu da, enstruman kablom altın uçlu üç yıldır kullanıyorum, Kirlindi onun marka da. Sizce altın uç ve normal uç arasında patch kablosu olsun enstrüman kablosu olsun farkları hissedebilen var mı ?

Farklı kablolar arasında bir kablonun biraz kalın ve izole olması dışında bir his farkı olmadı, o da dış etkenlere karşı özellikle üstüne basınca daha az ses gelmesi gibi. Muhtemelen kablonun içindeki toprak örgüleri havadaki dış frekanslara karşı da bir miktar koruyordur.

Uçlar konusunda bir fark olacağını düşünmüyorum tüm kablonun 1 ohm civarı bir direnci var zaten. Hepsi full altın olsa ne olacak? 12Khz tizler çeyrek desibel daha mı ön plana çıkacak. İşin tam fiziğini bilen varsa detayına inebilir.

Bence bu biraz gümüş bobin teliyle sarılmış manyetik olayı gibi.

Yani aslında gayet güvenilir markalar var direkt şu 3'lü setten iki tane almayı düşünüyorum, flat ribbon olması mı düz olması pedal board için daha avantajlı bana flat ribbon daha ergonomik ve jak uçlarının dikdörtgen şeklinde olması pedal boardda daha güvenilir geliyor.

Altın uç (kaplama) ile diğerleri arasında yegane fark korozyona karşı olan mukavemetidir diyebiliriz. Altın kaplamalarda korozyon daha az olur ve korozyon tabakası da iletken olduğu için uzun vadede daha sağlıklı olur. Ben tercih eder miyim? hayır 🙂 2-3 sene normal kabloyu kullanır, eskidiğinde de değiştiririm.

Neredeyse 10 yıllık altın uç kırlın marka jak kablom var dünya kadar her marka model kablo kullandım onun fiyat performansını hiçbir kabloda görmedim, sıfır dip ses, altın uçtan başka kullanmıyorum yıllardır.

Yani bütün boardda düz ernie ball flat ribbon kullansam acaba dip ses gürültü frekans kaybı falan karşılasır miyim yeni boardda 10 tane pedalim olacak çünkü

Geri