İnceleme JAPON FENDER DÖVEN GODİN SESSİON

MERHABA İYİ FORUMLAR,

Büyük bir srv,clapton,robert cray hayranı olarak yıllardır strat neck manyetiğinin verdiği tonlar anlamında kafa yoruyorum.

Bu yüzdende hep aklımı kurcalayan şeyi ya acaba godin değilde bir fender strat mı almalıyım sorusunu test etme fırsatım oldu kötü sonuç ile de olsa.
birkaç gün önce bazı arkadaşlar bilir bu texas special manyetikli japon fenderi marshall amfim ile takaslamıştım ve büyük bir talihsizlik başıma gelerek amfi kargoda zarar gördü ve takası iptal etmek durumunda kaldık arkadaş sorumluluk üstlenmeyerek gitarını geri istedi 1 ay sonra gitarını almaya gelicek ve amfiyi geri alacağım bende hazır bir iki tur atayım dedim gitar ile gitarın tonları nedense bana çok sönük geldi üstelik iki gitarımda da aynı manyetik vardı.
ya bu böyle olamaz ben birde forumdaki arkadaşlardan bir fikir alayım diyerek kısa amatör bir video çektim siz bu bahsettiğim strat neck tonları olarak hangi gitarı başarılı buldunuz ve sizce tel numarasındaki farklılık bu kadar tona etki eder mi ?

Daha önceki izlenimlerim hep gitarın özellikle manyetiğinin tonun %90 oluşturduğu idi, geri kalanda büyük etki ile sıralamam gerekirse ;

Sapın Skalası (manyetiğin bulunduğu konumu etkiliyor doğal olarak)
Hardware Kalitesi
Gövde Yoğunluğu
Ağaç Türü

Şimdi gelelim yüklediğim videodaki kıyaslamaya.

Japon fender alder gövde texas special manyetikli ve üzerine 10 numara yeni teller var
Godin basswood gövde texas special manyetikler var üzerindeki tel 12 numara ve baya eski

Siz değerli Forum arkadaşlarımın yorumlarını görüşlerini bekliyorum.

Bu arada add+ firmasına yaptırdığım lambalı fender twin reverb preamp pedalı önünde add comp nux tubeman ile kullandım çok az nux cerberusun reverbü açık aynı zamanda da nux cerberusun ir çıkışından alto tx310 sisteme giriyorum. iki gitarda Eb akorlu

İlk baştaki gitarın tonu daha iyi geldi benim kulağıma, cep telefonu hoparlörü ile yolda şöyle bir göz attım. Kulaklık ile tekrar dinleyip yorum yaparım sonra 🙂

Merhabalar. Ben Godin'in tonunu daha çok beğendim. Fender'in kalın tellerinde o meşhur hacimli glassy denilen ton pek iyi duyulmuyor, hatta ses çok hızlı sönümleniyor gibi. Aslında her iki gitarda aynı marka ve tel kalınlığı olursa sanki daha iyi bir karşılaştırma yapılabilir bence. Bir de Fender'in manyetik yüksekliği nasıl? Çünkü çok düşük olduğunda o parlak glassy ton alınamıyor. Bendeki Strat'ta neck ve orta manyetiği tele bir milim daha yakınlaştırınca tonu tam istediğim gibi olmuştu.

Merhabalar. Ben Godin'in tonunu daha çok beğendim. Fender'in kalın tellerinde o meşhur hacimli glassy denilen ton pek iyi duyulmuyor, hatta ses çok hızlı sönümleniyor gibi. Aslında her iki gitarda aynı marka ve tel kalınlığı olursa sanki daha iyi bir karşılaştırma yapılabilir bence. Bir de Fender'in manyetik yüksekliği nasıl? Çünkü çok düşük olduğunda o parlak glassy ton alınamıyor. Bendeki Strat'ta neck ve orta manyetiği tele bir milim daha yakınlaştırınca tonu tam istediğim gibi olmuştu.
Merhaba sorunu o kadar güzel özetlemişsiniz ki bravo cidden manyetikleri hatta fenderin daha yakın bile yaptım ama banamısın demedi bende açıkçası tel kalınlığından şüpheleniyorum ama bu kadarda etki edeceğini sanmıyorum alt teller şıkır şıkır üst teller çok boğuk fenderde birde şöyle birşey daha var fenderin teller yeni godindeki fi tarihinden bütün parlaklığı gitmiş durumda godin gövdesindeki ciladanmı bilmiyorum akustik rezonansıda vücuda daha iyi aktarıyor daha ağır bir gitar fender kuş gibi

Fender'deki sorun aslında Amerikan modellerinde de epey yaygın. Aslında bir çok nedeni var: tek yüksekliği, fazla yüksek/çok düşük manyetikler, yanlış sap ayarı, perde yüksekliklerindeki eşitsizlik, saddle ve köprü bloğu metallerinin tipi vb.

Mesela ben önce tel yüksekliği ve sap ayarını kontrol ederdim (Stratlarda benim tercihim, rezonans açısından entonasyonu koruyarak tellerin biraz yüksek olması) ardından manyetikleri en düşük noktaya kadar indirip yavaş yavaş deneyerek yükseltirdim. Bas teller böğürmeden parlak tonu verene ve entonasyona zarar vermeyecek kadar yükseltirdim.

Gerçi elinizdeki gibi bir ses veren bir Godin varken hiç uğraşmazdım. Godin'den resmen varsayılan ayar olarak Robert Cray tonu çıkıyor gibi. Right Next Door şarkısındaki solo tonunu hatırlattı bana. 🙂

Geri