Bende
bu konu'da bir telecaster projesi yapmis ve hala kullanan biri olarak yapmani onermem. Onermemekteki en buyuk sebep maliyet.
Eger ne istedigini net biliyorsan, kullanilacak malzemeleri iyi taniyorsan
(govde agaci, sap agaci, klavye agaci, govdenin kac parca oldugu, sapin kac parca oldugu, govde/sap birlesmi, burgular, string tree(ler), ust esik, fretler, neck manyetiginin degeri, neck manyetiginin miknatis turu, bridge manyetiginin degeri, bridge manyetiginin miknatis turu, manyetik secim anahtari, volume potansinin degeri, tone potansinin degeri ve etki edecegi manyetik(ler), kapasitor degeri ve baglanti sekli, treble bleed vs. degisiklikler, kopru, saddle, string-thru ya da tellerin kopruye baglanmasi, jack cikisi, pickguard, aski pinleri, boya, cila vs.) Hangi malzemelerin nasil bir uyum gosterecegine dair bir cok deneme ve pismanlik birikimine sahipsen. Gunun sonunda tam istedigin gibi bir gitarin oluyor ve cok mutlu oluyorsun.
Astari yuzunu kat kat geciyor maddi olarak. Proje seven biriysen proje suresi cok keyifli ve heyecanli oluyor.
Ben Squier'de yapayim begenirsem US Tele'ye tasirim diye yapmistim. Sonra Squier'de kaldi. Elim alismis bu hurdaya. Gidip US tele deniyorum deniyorum sonra Squier'im ile daha mutlu oldugumu fark ediyorum.
Illa ki yapacaksan da kopru ile ilgili bir sey soyleyeyim. Kopruye dokunma bence. Ya Fender'in humbucker manyetikli tele koprusunu al tak ya da Fender'in hic manyetik yuvasi olmayan
(hardtail deniyor sanirim) ufak koprusunu al tak.
Ileride proje degistirecek olursan Fender marka parcalarin belli bir degeri oluyor. Zararin daha az olur.
Yapmak istedigin gitarin orjinalinde hangi kopru varsa ondan kullan derim.
Bir de eger bridgede humbucker kullaniyorsan push/pull potans ile bridge manyetigini single/humbucker veya seri-humbucker/paralel-humbucker calistirabiliyorsun. Iki adet potans olursa her iki modu da ayni anda yapabiliyorsun.
Single cok ilgimi cekmese de paralel-humbucker/seri-humbucker ozelligini seviyorum. Bu kadar emek harcanan bir projede bence el degmisken eklenmeli.