Arkadaşlar lisedeki felsefe kitapları da dahil pek çok kaynaklarda kadın filozoflara değinilmemesinin ve genelde kadın filozofların sayıca erkek filozoflardan az olmasının sebebi sizce ne olabilir..?
revolte demiş ki:kadınların hayatın her alanında ezilmesi, düşüncelerine değer verilmemesi olmasın?
chatlaq_yavus demiş ki:bundan sonra değişeceğini sanmıyorsun ama değişiyor... çünkü eğer değişmeseydi bugün kadınlar bu şekilde özgür olamazlardı
Bişeyler yazmışsınız ama tek bir fikrinizi bile anlayamadım.Uyku sersemliğim mi üstümde yoksa herkes benimle hemfikir mi 🙂heavy_woman demiş ki:ben derimki spinozanın dediği gibi farkındalık...yani arkadaşların kastetmiş olabilceği şey belki de budur...ama tabi bana kalırsa hiçkimse özgür değil..kuşlar kadar özgürsüzüz biz...yaşama durumu sözkonusu olduğundan ötürü yaşamaya çalışıyoruz...uçar türler arasında uçmayan kuş özgürdür belki..o bile nekadar özgür olabilirki..kendimizi kandırmayalım..illaki özgürlük varsa yolu muhakkak özgürsüzlükten geçer..21.yy olmuş olmamış m.ö önce olmuş olmamış..bi tanrının varlığı sözkonusu olduktan sonra(benim kanımca bi tanrı herdaim varolagelmiştir)özgürsüzlük yakamıza yapışacaktır..kadın erkek kedi köpek it mit hepsi herbiri aynı,farkına varabilse zihninde kurabilceği özgürlük alemini iş belki birazcık değişiklik gösterebilir..eh tabi kedi medi dedim de..hmm biz insanoğlu düşünebilendik ne hikmetse..buna da pek inanasım gelmiyor ama neyse..ben derimki son söz olarak kuşlar kadar özgürüm özgür olcem bilmem ne bilmem ne..yok böyle birşey..kuşlar özgür felan değil..hem özgür olsalardı kadarı olmazdı..sevgideki saygıdaki gibidir kadar..işin aslı kadar madar yoktur..hepsi bu..kuş kadar özgür kalmayın...sevgiler..