Katana MK2 ve Ses Kartı

Merhabalar üstadlarım.
Cihazları ve kurulu sistemimi yazayım. Sizlere sorularım var. Cevaplar yorum yaparsanız memnun olurum.
Amfi : Boss katana mk2 50w
Gitar : Scehceter C-1 platinum
Daw : Reaper
Plugin : Neural Dsp

Şimdi ben amfimi ses kartı niyetine pc ye bağlayıp, kulaklık ile evde takılıp , reaper üzerinden kayıt alıyorum. Ama çalışırken kulaklığın bir tarafına backing track , diğerine çaldığım gitar sesini reaperdaki potansları ayarlasam da alamadım. Bu sorunu bu sistem ile çözebilir miyim ?
Yoksa harici ses kartı elzem mi ? Eğer elzem ise ne önerirsiniz ? Profesyonel olmasına gerek yok ama çöp de olmayan bir şey olabilir.
Sevgilerle hocalar.

Reaperda backing tracki bir kanala koyun. Rec olan gitarı kaydettiğiniz kanal da diğer kanal. Kanalların kanında left right diye pan var. Bir kanalı en sağa birini en sola yapıştırın. Böylelikle kulaklığın sağından bir kanal diğerinden gitar gelir.

Ama garip de gelebilir kulağınıza.

Diğer alternatif te backing track pan ortada iki kulaklıktan geliyor yani. 2 kanal daha açın, 2 kanal da gitar için. İkisini de rec yapın. Bu iki kanalı biri en sağa diğeri en sola pan yapın. Bu da hoşunuza gidebilir.

Bu daw üzerinden mix kısmında panlama ile yapılır ama backing track saga sola panlanmaz normalde. Eger backing trackte hic gitar yoksa ritim ve solo ayri ayri kaydedilecekse once ritimler iki kere farkli kanallara calinir bunlar sag ve sol panlanır sonra solo kaydedilir yani sadece gitarlari calmak icin üç kanal açılır. Backingde lead gitar harici her sey varsa zaten tek kanalda solo gitar kaydedilip basit bi cift kanalli mix yapılır.

Geri