klasik/elektro gitar önerisi

• Konuyu açan Konuyu açan ahsen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

merhaba cevaplayanlara şimdiden teşekkürler öncelikle daha önceden de sormuştum ama o zamanlar fırsat olmadı alamamıştım. normalde elektroya daha hevesliyim ama geçici bir hevesse diye o kadar para dökmek istemiyorum ve 20 yaşındayım ne kadar öğrenebilirim bilmiyorum ama yıllardır istiyorum gitar öğrenmeyi o yüzden bana klasik veya elektro almam hakkında hangisi benim için daha iyi olur şeklinde tavsiye verebilir misiniz gitar marka modeli de söylerseniz sevinirim ve 2. el daha mı iyi olur yeni başlangıç için? yoğun bir bölümde okuyorum o yüzden muhtemelen kendim/özel dersle öğrenmeye çalışacağım veya yazın iki ay falan ancak kursa gidebileceğim bunu da göz önüne alırsanız çok iyi olur

Çalım sitilleri, ergonomileri tamamiyle farklıdır. Biriyle başlayıp diğeri ile davam etmeniz de bu sebeple mantıklı / sağlıklı olmaz.
Hangisine ilgi duyuyor ve ne tarz çalmak istiyorsanız ona yönelin. Flemenko çalacaksanız; Klasik gitar, Rock a ilgi duyuyorsanız; E.Gitar. Gibi...

Çevrenizde bu işten anlayan gitarı bilen birileri varsa her zaman 2. El tavsiye ederim.Aciliyet durumuda olmadığı için sabredip bütçenize en uygun gitarı yakalayabilirsiniz ilanlardan.Öyle bir kişi yoksa şayet kesinlikle sıfır gitar alın derim.

ikisi çok farklı enstrümanlar... bir çok temel teorik bilgi elbette ortak ve ikisi de 6 telli filan ama bunlar aile büyüğü bakış açısı
bana da gençken oğlum klasikle öğren hem sonra elektro sevmezsen en azından gitar öğrenmiş olursun dediler ve 6 ay kursa gittim.. sonra elektro alamadık ve 15 sene kadar elimi hiçbir müzik aletine sürmedim
yani seni çağıran elektro ise o zaman ona odaklan ....
ne kadar yoğun olursan ol iyi bir hocadan alacağın 1 saat ders evde 15 saat debelenmekten daha faydalı olur en azından başlangıçta... onu hesapla vakit yönetimi yaparken

ikisi apayrı müzik dalları ile ilgili ve çalış stilleri bile bambaşka. siz ne tür müzikle ilgili iseniz ona yönelmelisiniz. klasik gitar klasik müzikte kullanılır ve elle çalınır, elektro ise elle çalınmaz, metal ve rock müzik ağırlıklı kullanılır. fiyat olarak fark edeceklerini sanmıyorum, kaliteli bir klasik gitarla ikinci el bir elektro aynı fiyata denk gelecektir. eğer rock müzik sevdalısı iseniz tabii ki elektro gitara yönelin. kurs olarak da çoğu kişi basit akorları ve çalışma egzersizleri gösteriyor, ben selim ışık gitar methodu kitaplarıyla ilerliyorum, aklınızda bulunsun, öneririm

Geri