Klasik gitarla ilgili yardım

Selamlar,
Geçenlerde bir anda klasik gitar çalma isteği edindim ve Evimde süs olarak duran 25-30 yıllık klasik gitara tel aldım daha önce elektro gitarda tel değişikliği uyguladım ve sıkıntı yaşamadım ama klasik gitarda uzun uğraş sonucu akord etme aşamasına kadar geldim ki, Si ve alt Mi teli akord edilirken köprü tarafındaki düğümden çözülüp bozuluyor ama yırtılmıyor. bununla sorunla ilgili yardım lazım
Ayrıca gitarın etiketi yırtık ve yazısı silik ama eskiden kafasında F ya da E harfi Olduğunu hatırlıyorum gitarın fotoğrafını atıcam yüksek ihtimalle anlaşılmaz ama marka model olarak ne olduğunu öğrenmek için ne yapmam gerekir.
Yardım ediceklere şimdiden teşekkürler.

7B52AFC9-4981-4C59-A154-A4D46D119D61.webp

Bu gitarın boyutu muhtemelen 3/4, yani 10 yaşa kadar falan kullanılacak bir gitar. 90larda üretilmiş Campbell, Sanchez ya da Prince marka düşük kaliteli bi klasik gitar. Çok fazla şeyapmayın, sesi kötü olmayabilir ama manevi değerinin ötesinde alırken de, satarken de maddi olarak bi karşılığı yok.

Tel takma konusuna gelince; tel önce mi telinden takmaya başlanır ve köprü kısmındaki tel ucu biraz uzun bırakılır, mi telinin uzun bırakılan ucu si telinin düğümünün altında bırakılır, böyle böyle kalın mi teline kadar teller çok fazla sıkmadan gevşek şekilde takılır, en son akort yapmaya başlandığında üst telden başlanır ki düğümün altında kalan teller orda sıkışsın, alt teller koyvermesin. Internette eminim bununla ilgili yüzlerce video vardır.

Bu gitarın boyutu muhtemelen 3/4, yani 10 yaşa kadar falan kullanılacak bir gitar. 90larda üretilmiş Campbell, Sanchez ya da Prince marka düşük kaliteli bi klasik gitar. Çok fazla şeyapmayın, sesi kötü olmayabilir ama manevi değerinin ötesinde alırken de, satarken de maddi olarak bi karşılığı yok.

Tel takma konusuna gelince; tel önce mi telinden takmaya başlanır ve köprü kısmındaki tel ucu biraz uzun bırakılır, mi telinin uzun bırakılan ucu si telinin düğümünün altında bırakılır, böyle böyle kalın mi teline kadar teller çok fazla sıkmadan gevşek şekilde takılır, en son akort yapmaya başlandığında üst telden başlanır ki düğümün altında kalan teller orda sıkışsın, alt teller koyvermesin. Internette eminim bununla ilgili yüzlerce video vardır.
Yok hocam tam boyutlu gitar, satma amacıylada sormamıştım sadece merak ve tabiki videolardan bakarak yaptım kalın mi telinden takmaya başlamıştım ama sorun çıktı biraz uğraş sonucu hallettim
Yanıtınız içinde Teşekkürler

Geri