Lambalı Amfi dip ses

Merhabalar Blackstar HT5C amfimden gitarı taktıktan sonra bazen belli bir süre sonra bazen direkt gitarı taktığım zaman yoğun bir dip ses oluyor distortion kanalındayken çok yoğun bir dip gürültüsünün yanında çok cılız amfideki ton çıkıyor clean kanalda hiç ses çıkmıyor

amfiyi 0 almıştım ama teşhir olduğu için yıllardır hiç çalıştırılmadan bekliyormuş stantta

10 lu priz kullanıyorum 8 i dolu ve bunlardan birisi mooer macro powersupply yoğun güç çekiyordur diye düşünüyorum bilgisayar amfi her şey 10 lu prize takılı acaba gücü mü yetmiyo da böyle bir cılız ton ortaya çıkıyor başka sebepler mi bilmiyorum

Direkt duvara takıp deneyin, gitarınızı çalarken bilgisayar, tv gibi aletlere yakınsa, yada bu aletlerle aynı çoklu prize takılıysa yapabilir. Lambaları eskiyince de buzdolabı humlaması gibi bir ses çıkarır bu alet.

Direkt duvara takıp deneyin, gitarınızı çalarken bilgisayar, tv gibi aletlere yakınsa, yada bu aletlerle aynı çoklu prize takılıysa yapabilir. Lambaları eskiyince de buzdolabı humlaması gibi bir ses çıkarır bu alet.
bana da çoklu prizden olabilir geliyor hatta powersupply da prize takılı olduğu için çünkü pedalboard a bir adet daha pedal ekledim sonradan böyle olmaya başladı duvara takma şansım biraz düşük ama ilk önce prizdeki diğer fişleri çekio öyle denicem sadece amfi takılı şekilde bakalım neyden durum inşallah lambalık bir durum yoktur

Bende kafa amfisi vardı onun aynı sorunu yaşadım zamanında şimdi kilerde duruyor, hatta bazen radyo frekansı falan yakalıyordu alet. Üstte denildiği gibi boş bir prizde deneyin bide başka bir odada. Eğer sorun cihaz kaynaklı değilse benimde kullandığım voltaj regülatörü var yeni amfimde onu kullanıyorum.

Bende kafa amfisi vardı onun aynı sorunu yaşadım zamanında şimdi kilerde duruyor, hatta bazen radyo frekansı falan yakalıyordu alet. Üstte denildiği gibi boş bir prizde deneyin bide başka bir odada. Eğer sorun cihaz kaynaklı değilse benimde kullandığım voltaj regülatörü var yeni amfimde onu kullanıyorum.
deneyeceğim hocam ancak powersupllya bir adet pedal daha bağlayınca böyle bir şey oldu ondan diye düşünüyorum yarın deneyeceğim muhtemelen fazla güç kullanıyor diye düşünüyorum çokta incelemek istemedim moralim bozulmasın diye 😀

kullanılan güç ile ilgisi yok. prizde birden çok alet takılı ise herhangi birinin yarattığı parazit hassas olan diğer tüm cihazları etkiler. toprak hattınıza diğer bağlı cihazlardan parazit kaçıyorsa o da etkiler. Odada bulunan herhangi bir cihazın emi si standartlara uymuyor veya göreceli yüksekse etkiler. Cihazınızı başka bir daya götürüp tek prizde çalıştırın sorun devam ediyor mu ?

Geri