Teşekkürler hocam. Benim de emektar transistörlü bass amfimde sıkıntılar olmaya başladı. Lambalı kit mi baksam diye aranıyorum şu sıralar.Hiç sorma Mustafa o sololara tam gireceğim elektirikler kesiliyor .
Ampmaker sitesinden güç trafosu ve birkaç direnç kondansatör alıp gerisini ben yaptım, kit olarak almadığım için yarı fiyatına ampliyi yaptım.
Teşekkürler hocam. Ama kit bulamadım bi 10 dakika bakındım internette de. Herhalde transistörlüden şaşmak yok 😀Elin havya tutuyorsa ve temel elektronik bilgin varsa kit yapması daha kolay, genelde detaylı şema ile anlatıyorlar yapım aşamalarını.
Tüpler bas performansı çok kötü olan aletler. Bas için solid-state'ten şaşmamak lazım.Teşekkürler hocam. Ama kit bulamadım bi 10 dakika bakındım internette de. Herhalde transistörlüden şaşmak yok 😀
Basçılar hiç para gömmesin mi yani lambalı amfilere?Tüpler bas performansı çok kötü olan aletler. Bas için solid-state'ten şaşmamak lazım.
Öyle bir şey diyemem tabii, nihayetinde zevk meselesi; ama sonuçta tüplerin bass performansının hiç iyi olmadığı gibi koca bir gerçek var ortada. Çok da teknik detaya girip boğmak istemiyorum ama şunu da söyleyebilirim: Çıkış katı, geri besleme yapısından dolayı çok kolay osilasyona girebilir bass amplifikatörlerinde. Tasarımcılar buna dikkat eder mi bilmiyorum ama ben şahsen riske atmam yani.Basçılar hiç para gömmesin mi yani lambalı amfilere?