M Audio Air 192 6 vs Audient iD4 MKII

MaveDustaine

MaveDustaine
Uzun süredir M audio kullanıyorum, strat da les paul de var tonlarca kayıt aldım sosyal medyada paylaştım bias, amplitube, guitar rigden en son neural dspde karar verip diğer hepsini sildim. En harbi sound neural dspde olmasına rağmen artık çaldığım kaydettiğim şeylerden tam anlamıyla keyif alamıyorum, low gain mid gain hi gain farketmiyor, tabii ki analog setup lambalı amfi vs gibi sound olmaz ama gayet ona yakın şekilde bu vstlerden sound alanlar var, gerçekten çok iyi ton yazarım bu arada sound ne olursa olsun buraya örnek de bırakıcam ama hem dijital hissiyatını fazla alıyorum hem de yüksek driveda anormal derecede parazit alıyorum. En büyük şikayetim ekipmanların tam potansiyelini alamamak. Örneğin yüksek gainli bir şey çalarken çok detaylı ayar yapmama rağmen tonlama input output compresör gain stage vs o parazit sesi gitmiyor. Amfide çalınca tertemiz çalarsın ya metal çalarken, pcde yüksek driveda gürültüden geçilmiyor tabi ki dijitalde çok sinyal parazit vs olur ama ben çalarken temiz çalmama rağmen gain stage yapmama rağmen amfide tertemiz çaldığım şeyi pcde temiz çalamıyorum. Ben bunun ses kartıyla alakası olduğunu düşünüyorum, hi z devresi dinamik aralık preamp vs. Audiet id4 mk2 geçsem farkedilir bir sound farkı daha az parazit daha net ses, özellikle yüksek driveda daha dengeli ve parlak az gürültülü bir sound, headroom vs olabileceğini düşünüyorum devre kalitesinden ötürü, siz ne düşünüyorsunuz?

M audio ile aldığım bazı low gain mid gain ve hi gain kayıtlar:

Dosyalar

M-AUDIO başlangıç seviyesinde, fazla bir şey vaad etmeyen markadır. Profesyonel alanlarda iddası yoktur.
Audient her açıdan daha profesyonel bir firma ve kalite sahibi teknolojiye sahiptir. Size level atlatır. İmkanınız varsa zaten değiştirin.

Şimdi gelelim yaşadığınız sorunlara. Malesef ses kartı değiştirmeniz bahsettiğiniz şeyleri çözmez. Noise floor ve işleme kaliteleri, preampları farklı olsa da ses kartları transparandırlar ve öyle olmak zorundadırlar.

Bahsettiklerinizde daha iyi performans alabilmeniz ses kartı değil daha çok sizin müzik / kayıt teknolojileri bilginiz ve tecrübeniz ile ilgili şeyler.
"Noise floor" ses kartı gürültü seviyesidir, ama düşük bitrate de daha az hissedilir. Mesela; 192kHz kullanıyorsanız bu seviye -79dB de iken 44.100 kHz de -110dB seviyelerine duyulur.

Yukarıdaki arkadaşın dediklerine katılıyorum. Audient preampları çok ciddi kalitede, netlik parazit noise konusundaki sorunlarınızı çözebilir. Ben axe io solo kullanıyorum, çok memnunum. Kayıt mix işlerinde hiç sorun yaşamadım.

Yalnız bir neural dsp spor olarak söylemeliyim ki en kaliteli kartı yada en baba plugini bile kullansanız keyif işi farklı. Yani kulaklar o dijital modellere çabuk alışıyor ve kısa bir süre sonra sıradanlaşıyor. Mesela edge of break up kralı cory wong archetype bile bir süre sonra bayıyor.

In conclusion, audient m audiodan çok daha fazla netlik sağlar ama keyif konusunda dediğiniz gibi analog bu işin bayrak tutanıdır kanımca. Şöyle küçük bir lambalı, önünde renk renk bıcır bıcır pedallar...

Valla aşırı borç var ama sescibabada 4e kadar vadesiz bölüyor 15k şu an, başka hiçbir sitede stok yok, stok biterse yurt içinde bulamazsam diye şimdi alsam mı bilemiyorum, elzem ve acelesi olan bir şey değil sonuçta keyif için kayıt alıyorum para kazanmıyorum bundan da bu sene kesin almayı düşünüyorum

Abi farka bakar mısınız auidentte gitar tonu nasıl parladı ve agresifleşti bu kadar fark edeceğini bilmiyordum.

Yanıltıcı. Teorik olarak da kıyaslama doğru değil.

Videoda görüldüğü kadarıyla fiziksel olarak ses kartı değiştirilmiyor. Görüntü kesintiye uğramadığına göre...
Yani, gitar bir ses kartının inputundan çıkartılıp başka bir ses kartının inputuna girilmiyor. Ses preamptan geçmiyor ki, preamp kalitesinden bahsedelim?

Yani doğru yanıltıcı olabilir bu tarz videolar ama benim karttan sonra her türlü farkedilir düzeyde kalite artışı olacağı kesin, deneyip de görmekten başka çare yok gibi.

Valla aşırı borç var ama sescibabada 4e kadar vadesiz bölüyor 15k şu an, başka hiçbir sitede stok yok, stok biterse yurt içinde bulamazsam diye şimdi alsam mı bilemiyorum, elzem ve acelesi olan bir şey değil sonuçta keyif için kayıt alıyorum para kazanmıyorum bundan da bu sene kesin almayı düşünüyorum

Daha geçen sene sonu Amazon kendi stoğundan 7000-7500 TL’ye 3 taksit satıyordu. Artık yok tabi….yazık.

Geri