M-Audio C400 ile Sorun: ASIO Kullanırken Çatlama ve Patlama Sesleri

• Konuyu açan Konuyu açan CeV35
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

M-Audio C400 cihazımda ASIO kullandığımda Chrome veya Spotify gibi kaynaklardan ses çaldığımda çatlama ve patlama sesleri duyuyorum. Şu ana kadar denediğim çözümler:

Hz (örnekleme hızı) değiştirmek

Sample boyutunu değiştirmek

Sürücüyü silip tekrar yüklemek

Farklı çıkış cihazlarını denemek

Farklı FX yazılımları ve DAW'lar denemek

Asio4all kullanmak

Yanlış hatırlamıyorsam on küsür sene önce benim de vardı c400. Avid ile M audio ortaklığı bittiği döneme denk gelmişti o yüzden driver konusunda sıkıntılı bir üründü. Usb 3.0 kullanıyorsanız sorunlu çalışıyordu. Usb 2.0 varsa öyle deneyin isterseniz. Sonradan Avid driver yayınlamıştı hala duruyorsa onu da deneyebilirsiniz belki çözüm olur.

Yanlış hatırlamıyorsam on küsür sene önce benim de vardı c400. Avid ile M audio ortaklığı bittiği döneme denk gelmişti o yüzden driver konusunda sıkıntılı bir üründü. Usb 3.0 kullanıyorsanız sorunlu çalışıyordu. Usb 2.0 varsa öyle deneyin isterseniz. Sonradan Avid driver yayınlamıştı hala duruyorsa onu da deneyebilirsiniz belki çözüm olur.
Bu kartların USB 3.0 a ihtiyacı yok, aslında çoğunun yok.

192khz/24 bit zaten USB 2.0, bundan üstü gereksiz

Patlama sesi gevşek kablo bağlantısından olabilir, belki kablo içlerinde temassızlik yapan bir yer vardır, Jack kablosu ezilmistir

Farklı kablolarda deneyebilirsiniz

İhtiyacı konusunu bilmiyorum ama kartı USB 3.0 portuna takınca çalışması gerektiği gibi çalışmıyordu onu anlatmaya çalıştım. Dediğiniz gibi kablodan da olabilir. O zamanlarda USB 3.0 daha yeni çıkmıştı belki sürücülerden kaynaklık olabilir bilmiyorum ama c400 serisinde driver sorunu olmuştu hatta bu yüzden satmıştım kartı. Bahsettiğim Avid driverları burada var belki işe yarar.

İhtiyacı konusunu bilmiyorum ama kartı USB 3.0 portuna takınca çalışması gerektiği gibi çalışmıyordu onu anlatmaya çalıştım. Dediğiniz gibi kablodan da olabilir. O zamanlarda USB 3.0 daha yeni çıkmıştı belki sürücülerden kaynaklık olabilir bilmiyorum ama c400 serisinde driver sorunu olmuştu hatta bu yüzden satmıştım kartı. Bahsettiğim Avid driverları burada var belki işe yarar.

USB 3.0 portuna uyumlu değildir. Driver sorunu yaşayan bir ses kartının bu ülkede 9400 TL ye satıldığına inanamıyorum,Amazon'da da 3.5/5 puan almış. Çok şikayet var. Demek ki iyi bir kart değil.

Son düzenleme:

Geri