bu "jamlab" tabir edilen aleti denemiş olan arkadaşların görüşlerine muhtacım. amatör gitar çalıyorum ve bilgisayarımdan gerçek zamanlı efektler ile kayıtlar yapmak istiyorum; şu anda ihtiyaçlarımı vasat da olsa creative ses kartı + asio4all sürücüsü ile karşılıyorum. lakin daha profesyonel ekipmana hayır demem. zaten "jamlab"in yurtdışı fiyatı 80usd civarında. gidip prof./yarı prof. ses kartı almak yerine bu alet ile ihtiyaçlarımı karşılayabilir miyim onun hesabını yapmaya çalışıyorum.
http://www.m-audio.com/products/en_us/JamLab-main.html
m-audio'nun sitesindeki bilgilerinden tek anlaşılan şey "GT Player Express" yazılımı ile uyumlu çalışan (ve bir arada satılan) bir usb gitar jack'ı olduğu. Ses kartı görevi görüp görmediği, latency (gecikme) süresi gibi önemli ayrıntılar belirtilmemiş. aletin asio2 sürücüleri olduğu belirtilmiş.
1. bu kutunun "asio 2 desteği" (ki ses kartı görevi gördüğü anlaşılıyor) işe yarar birşey midir? çünkü hali hazırda dandik cretive ses kartım ve asio4all sürücüleri ile düşük gecikme süresinde efektler kullanabiliyorum.
2. bu kutumsu şeyi kullananlardan/deneyenlerden tecrübelerini ayrıntılı olarak paylaşmalarını istirham ediyorum.
ilgilene herkese şimdiden teşekkür ederim!
(gerçi alet türkiyede satılmıyor ve herhangi bir türkçe kaynakta adına rastlayamadım henüz)