Merhabalar,
Bir süredir bu konuyu araştırıyorum fakat çok fazla bilgi edinebilmiş değilim. Bu bir başlık altında herkes bilgilerini deneyimlerini paylaşırsa, bu sorunla karşılaşan müzisyen arkadaşlar doğru hamlelerle bunların üstesinden gelebilir.
-Manyetik kablosuna yapılalacak herhangi bir eklemenin sese ve tona etkisi nasıl olacaktır?
- Ne tür kablolar tercih edilmelidir?
- Bu kablolar nereden temin edilmelidir?
- Kablolar lehimlenmeli mi yoksa birbirine sarılıp izole mi edilmelidir?
- Kabloyu komple yenileme mümkün müdür?
- Bu biraz kişisel olacak ama bir insan neden kabloyu kesip uzunluğunu kısaltır. 😀
Yeni sorular olursa forsat buldukca eklemeye çalışırım. Önce bir bunlara çare bulalım derim.
Katkınız için teşekkürler
Düzeltme: Son durumve deneyim
Bir süredir bu konuyu araştırıyorum fakat çok fazla bilgi edinebilmiş değilim. Bu bir başlık altında herkes bilgilerini deneyimlerini paylaşırsa, bu sorunla karşılaşan müzisyen arkadaşlar doğru hamlelerle bunların üstesinden gelebilir.
-Manyetik kablosuna yapılalacak herhangi bir eklemenin sese ve tona etkisi nasıl olacaktır?
- Ne tür kablolar tercih edilmelidir?
- Bu kablolar nereden temin edilmelidir?
- Kablolar lehimlenmeli mi yoksa birbirine sarılıp izole mi edilmelidir?
- Kabloyu komple yenileme mümkün müdür?
- Bu biraz kişisel olacak ama bir insan neden kabloyu kesip uzunluğunu kısaltır. 😀
Yeni sorular olursa forsat buldukca eklemeye çalışırım. Önce bir bunlara çare bulalım derim.
Katkınız için teşekkürler
Düzeltme: Son durumve deneyim
sinan123 demiş ki:Buradan edindiğim değerli bilgilerle gerekli malzemeyi toparladım ve nihayetinde bugün paf pro manyetiğimi sap pozisyonuna yetişecek kadar uzattım.
İşte yaptıklarım:
- Blendajlı kablonun ilk önce dışını ve blendajını içteki kablolardan sıyırdım. (Sebebi fazladan bi kablo olmasıydı ondan kurtulmak için sıyırdım)
-İçteki kabloları tek tek belirlediğim manyetikten gelen kablolara lehimledim.
-Bu kabloları güzelce izolabant ile izole ettim (yanlızca lehimin üzerini birkaçkat olacak şekilde.)
-Daha önce blendajlı kablodan sıyırdığım tüm kaplamayı/blendajı ( içteki kabloları saran örgü tele blendaj diyorum umarım doğru kullanıyorumdur.) tekrar bu kabloların üzerinden geçirdim.
- Blendaj dediğim dıştan tel sarmalını manyetiktekiler ile birbirine doladım, lehime gerek kalmadı.(şase için tabi) (bakır folyo bulamadım onun yerine aliminyum da aynı işi görür dediler ama gerek bile kalmadı.)
-Son olarak aldığım "ısı ile daralan makaron" u ısı ile daralttım 😀
Sonuç "mükemmel" makaron görüntüyü fazlasıyla kurtarıyor. Ses ve ton derseniz, en ufak bir dip gürültüsü yok. Ses ve ton olarak bişey kaybetmediğimi düşünüyorum. tek göze batacak şey ek yapılan yerin makaronun altından belli olması, biraz kalınlık var yani 🙂
Yardımlarınız için teşekkürler, sorusu olan varsa elimden geldiğince yanıtlamaya çalışırm. Teşekkürler