Manyetik önerisi

Merhaba, Elimde iki senelik bir Ibanez Gio var, üzerinde manyetik olarak basit birer seramik humbucker var, bilenler bilir bunlar son derece ilkel manyetikler olup güçlü bir amfide bile kalitesiz ve zayıf tınılar verir, humbucker demeye bin ahit ister. Dolayısıyla bir süre sonra sizi tatmin etmez, rahatsız eder. Ben de aynı süreçteyim ve bunları değiştirmek istiyorum. Acaba manyetik olarak ne önerirsiniz? (Yeri gelince deathcore/metalcore yeri gelince metallica çalan bir kişi olarak soruyorum).
EMG 81 -85 gibi aktif manyetikler mi yoksa seymour duncan nazgul gibi pasif manyetikler mi?

İmkan varsa tabii ki gitar değişikliği en mantıklısı ama yakın vadede imkan yoksa SD sh1 sh4 veya sadece sh4 alıp köprü manyetiği ile az çok tatmin edebilir. İkinci elde ortalama 4k ya bulunabilir. Ama aktif manyetik için full devre değişecek ağaçta delik açılacak falan o gitara asla değmez.

Teşekkürler. Neden SD sh1/4 nazgul değil peki?
ben nazgul kullanmadım birebir kulağımla duyarak tecrübe etmedim. ama sh1-jb kombinasyonunu 2 farklı gitarda kullandım ve iki gitarda da ayrı seviyorum. rw klavye maun gövdede başka tatlı maple klavye kızılağaç gövdede başka tatlı tonları ve sustaini var. ben tabi manyetikleri detaylıca inceleyecek ve açıklayacak kadar profesyonel değilim ama hem dengeli bi ton olsun hem metal çalarken keskin ve anlaşılır palm muteler versin yeri gelsin neoklasik metal çalayım sweepler tane tanne net duyulsun, treble da patlamasın aklına ne gelirse hepsine büyük ölçüde izin veren bi manyetik.

ben nazgul kullanmadım birebir kulağımla duyarak tecrübe etmedim. ama sh1-jb kombinasyonunu 2 farklı gitarda kullandım ve iki gitarda da ayrı seviyorum. rw klavye maun gövdede başka tatlı maple klavye kızılağaç gövdede başka tatlı tonları ve sustaini var. ben tabi manyetikleri detaylıca inceleyecek ve açıklayacak kadar profesyonel değilim ama hem dengeli bi ton olsun hem metal çalarken keskin ve anlaşılır palm muteler versin yeri gelsin neoklasik metal çalayım sweepler tane tanne net duyulsun, treble da patlamasın aklına ne gelirse hepsine büyük ölçüde izin veren bi manyetik.
Teşekkür ederim detaylı açıklamalarınız için. Yaşım itibariyle şunu da eklemek isterim; bu sitede aklı başında ve seviyeli insanlar az bulunuyor, bu açıdan da sizi ayrıca tebrik ederim.

Sanırım manyetik boşverin gitarı değiştirin dediğimiz için seviyesiz olduk. Tabii insanların duymak istemediklerini onlara söylemek zordur neyse onu söylediğin zaman insanlar rahatsız olur iyilik yaramaz insanlara rasyonel olan neyse onu söylüyoruz kardeşim şahine 2.0 motor modifiye etmeye çalışıyorsun biz de bence arabayı değiştirin şase sıkıntı olmasın diyoruz.

Sanırım manyetik boşverin gitarı değiştirin dediğimiz için seviyesiz olduk. Tabii insanların duymak istemediklerini onlara söylemek zordur neyse onu söylediğin zaman insanlar rahatsız olur iyilik yaramaz insanlara rasyonel olan neyse onu söylüyoruz kardeşim şahine 2.0 motor modifiye etmeye çalışıyorsun biz de bence arabayı değiştirin şase sıkıntı olmasın diyoruz.
Hocam ne oldu da üzerinize alındınız bilmiyorum, size birşey dediğim yok, gerçekten bu sitede dahil olduğum ya da olmadığım/sadece okuduğum bir çok forumda ya da soru/cevapta yarı anlamsız öfke yarı aşağılık kompleksine sahip insanların garip bir psikolojisi var ben onu kastetmiştim. Bende 8 telli bir Demon-8 var ve üzerinde EMG aktif manyetik var çok memnunum. Manyetikler konusunda çok bir tecrübem olmadığını bildiğim için atıp tutmak istemiyorum, sadece, iki yıl önce elime geçen bir ibanezi çöpe atmadan nasıl kurtarabilirim derdim o, yoksa satıp yenisini almama gerek yok zaten çok sağlam 2 gitarım daha var.

Neck manyetiğini çok fazla kullanmıyorsanız köprüye Seymour Duncan Sh4 jb, Sh8 invader, Sh13 dimebucker, Sh6 Distortion, Pegasus, Nazgul manyetiklerinden herhangi biri sizi memnun edecektir. Tabi ki bunlar farklı karakterlerde manyetikler ama hepsi yüksek çıkışlı ve metal çalmaya uygun manyetikler. Bunlardan nazgul hariç hepsini kullandım, köprü için favorimin sh4 ve sh8 olduğunu söyleyebilirim. Neck için favorim Sh2n.

EMG 81-85 / 81-60 / 57-66 vb. setler de sizi memnun edecektir ama değiştirmesi biraz daha zahmetli olabilir. (Tüm potanslar ve jak girişi değişecek, alacağınız sette switch yoksa switch'e de lehim işi çıkacak, ayrıca potans yuvasında pil için yeterli yerin olup olmadığını kontrol etmeniz gerekecektir.)

Sh4 jb ve sh2n çok klasik sevilen popüler manyetikler ama gitar seçiyorlar. 12500 civarı sıfır set fiyatları var. Gio kaç lira bilmiyorum ama denmek istenen şey o gitara mod için bu paralar çok. İkinci elde de geri dönüşü yok maalesef.

Geri