Eline sağlık, demek istediklerimin bir kısmı aynen bu şekildeydi...Jeff_Loomis demiş ki:Gogostar, "mesa tonu yakaladım" derken aslında bamdaşka bi ton yakalamış olabileceğini söyledi insanların. O kişiler de gerçek bir mesa ile çaldıklarında aslında bulmuş oldukları tonların mesa'yla pek alakası olmayabileceğini kastetti zannımca, ki kendi kanaatim de bu yöndedir.
...
gogostar Sal 02.05.2006 2:10'da demiş ki:Malesef, öncelikle agresif ve bir kişiye yazdığımı belirtmedim. Bu forum yıllar sonra tekrar okunacak, bu sorular tekrar sorulacak...
Bir simulatörün üzerindeki EQ'yu nasıl ayarlarsan aleti öyle tanırsın. Ayrıca herkesin aklındaki Mesa tonu farklıdır: John Petrucci, Metallica, Kurban... Al sana 3 tane Mesa tonu, hangisi kulakta yer etmiş? Sana o başlığa yorum yazan Mesa kullanmamış kişilerin yukarıdaki üçünden hangisi ile simulatörü kıyasladığını biliyorsun? Hangi EQ ile kıyasladığını biliyorsun...
Zaten mesajda 2-3 içerik vardı. Bir kısmında iyi bir Mesa simulatörü, bir kısmında da iyi bir California tonundan bahsediyordum...
"6 7 kişi cevap yazdı bu baslığa anlatabilmişim ne demek istediğimi sanırım ki gayet guzel anlasıyoruz! " demişsin, bence birbirinizi kötü niyetle olmasa da kandırıyorsunuz. Herkesin tekrar düşünüp yorum yapması için yazdım mesajımı... Ama yanlış anlaşıldım...
gogostar Sal 02.05.2006 2:35'te demiş ki:Biliyorum amacının ne olduğunu, aynı amacı gütmeden ben de az veya çok süre simulatör kullandım...
Mesa'nın tek bir karakteri yoktur... Kulağımız mükemmel değil ancak farklı farklıdır... Ayrıca Rectifier'lar Single Rectifier hariç çok kanallıdır, her kanalın farklı karakteri vardır... Hepsi Mesa karakteridir desen bile (aslında Mesa karakteridir, çünkü Mesa'dan çıkıyor.) simulatör belli bir tona odaklanmıştır. Wink EQ'su onun çerçevesinde çalışır. Ama senin Mesa'dan ne beklediğin net değil. İnsanlar sana çokça şey söylüyor ama açıkçası onların da ne dedikleri belli değil...
Derdim sırf atışmak değil, hatta bunu başlattığıma da inanmıyorum da...
Sana tavsiyem mümkün olduğu kadar çok aleti uzun süre dene, bu sahip olarak yada mağazalarda 2-3 dk değil de yarım saat kadar deneyerek, farklı farklı ayarlarla ne aradığını kıyaslayarak uğraşmandır... Çünkü ne istediğini en iyi sen biliyorsun... İnsanlara istediğin şeyi dinletsen bile onlar onu dinlediklerinde seninle aynı frekansları dinlemiyor olabilirler. En doğru çözüm ne istediğini kendin bulmandır. Burada birisi x simulatörünü yerer, sen denersin, aradığım buydu dersin...
Umarım açıkça anlatabilmişimdir... Ton konuları yazıyla, forumla, ses kaydıyla çok sağlıklı yürümüyor malesef...
Başarılar...