HSS manyetikli bir gitarım var bununla metal çalabilir miyim? HH manyetikli bir gitarla arasında çok fazla ton farkı olur mu?
Çalınır, manyetik modlaması ile uçar bileHSS manyetikli bir gitarım var bununla metal çalabilir miyim? HH manyetikli bir gitarla arasında çok fazla ton farkı olur mu?
anlıyorum, gördüğüm neredeyse bütün metal gitaristleri hh manyetikle çaldığı için sorma gereği duydum. bu arada gitarın modeli ibanez grx40.Çalabilirsin.
Değil HH, yerine göre başka HSS manyetikli bir gitarla bile arada çok fazla ton farkı olabilir.
Bunlara çok takılma, gelişmeye odaklan.
modlamadan kastınız nedir?Çalınır, manyetik modlaması ile uçar bile
modlamadan kastınız nedir?
peki bir humbucker ve çift humbucker arasında ne fark varHH sart degil ama koprude Humbucker olmasi cok cok buyuk avantaj, benim icin olmazsa olmaz mesela. senin gitar ok.
sizce elimdeki gitarı satıp yerine hh manyetikli bir gitar alsam nasıl olur? gitar temiz ve sağlam olsa da çok ölüyor mu fiyatı satarken?Köprü manyetiği ile çalarsın sıkıntı olmaz. Manyetik upgrade’i yapıp S boyutunda H manyetik de takabilirsin ileride.
Görsel olarak diyosan evet, "metal çalacaksan akçaağaç klavye olmaz" diye bir algı oluşmuş bir şekilde. Ve metal çalınan gitarda da maple görünce ister istemez gözüme batıyor, garipsiyorum.Strat klavyesinde lamb of god gitmiyor.
yo yo ton olarak demedim hocam zaten çalım rahatlığı ve dediğiniz gibi cidden görsel anlamda.Görsel olarak diyosan evet, "metal çalacaksan akçaağaç klavye olmaz" diye bir algı oluşmuş bir şekilde. Ve metal çalınan gitarda da maple görünce ister istemez gözüme batıyor, garipsiyorum.
Ama ses olarak, köprü manyetiğinin single/humbucker farkının yüzde 1'i bile yoktur klavyenin sese etkisi.