Metal için Distortion pedalı önerisi

Heavy Metal, Thrash Metal, Nu-Metal ve Alternative Metal çalacağım. Metal Zone almayı düşünüyorumda biri al diyor diğeri alma. karar veremedim. Amfim Blackstar Id Core 20 V4

Heavy Metal, Thrash Metal, Nu-Metal ve Alternative Metal çalacağım. Metal Zone almayı düşünüyorumda biri al diyor diğeri alma. karar veremedim. Amfim Blackstar Id Core 20 V4
Dijital modellemeli amfilerde analog distortion iyi sonuç vermeyecektir...o tonları o amfiyle almak için high gain tonlar üzerine eq pedalı deneyebilirsiniz...

o amfinin önüne pedal takmak pek bir işe yaramaz... dene istersen ama pedala verdiğin para kadar daha iyi bir ton olmayacak

architect yazılımı ile oyna öncelikle, çoğu kişi paneldeki düğmeleri çevirip eee metal tanrısı olamadım hala diyor
Deniyorum kendi tonlarımı yazıyorum başka patchler indiriyorum ama sesler o kadarda değişmiyor o kadar da farklı olmuyor

Deniyorum kendi tonlarımı yazıyorum başka patchler indiriyorum ama sesler o kadarda değişmiyor o kadar da farklı olmuyor
Yeni başladıysanız tecrübesizlikten de kaynaklanabilir o kötü dediğiniz ses. Tuşe oturmamıştır belki daha.

Amfi güzel aslında, analog pedal gereksiz o amfi için bence.

Zaten pahalı piyasa.

Gitarınız ne? Belki uygun değildir metale.

Belki de tekniğinizi daha fazla geliştirmeniz lazım yeni ekipmana yönelmeden önce.

Böyle biraz daha günlük egzersiz, belki özel ders, biraz daha ter dökmek gibi.

O amfiye ben de pedal onermem ancak analog sistemimde bu tarz tonlar icin EHX Metal Muff Nano (6 potansli olan) kullaniyorum. Boss MT-2, Boss ML-2, Line 6 Uber Metal, MXR Fullbore Metal modellerini uzun sure denedikten sonra EHX ile daha mutlu olduguma karar verdim. Belki konuyu ileride okuyan birisinin isine yarar.

Yeni başladıysanız tecrübesizlikten de kaynaklanabilir o kötü dediğiniz ses. Tuşe oturmamıştır belki daha.

Amfi güzel aslında, analog pedal gereksiz o amfi için bence.

Zaten pahalı piyasa.

Gitarınız ne? Belki uygun değildir metale.

Belki de tekniğinizi daha fazla geliştirmeniz lazım yeni ekipmana yönelmeden önce.

Böyle biraz daha günlük egzersiz, belki özel ders, biraz daha ter dökmek gibi.
Evet Yeni başladım Ibanez Grg170dx kullanıyorum (HSH)

O amfiye ben de pedal onermem ancak analog sistemimde bu tarz tonlar icin EHX Metal Muff Nano (6 potansli olan) kullaniyorum. Boss MT-2, Boss ML-2, Line 6 Uber Metal, MXR Fullbore Metal modellerini uzun sure denedikten sonra EHX ile daha mutlu olduguma karar verdim. Belki konuyu ileride okuyan birisinin isine yarar.
Ben de tam tersi Metal Muff ile hiç anlaşamadım, mxr fullbore ile takasladım, mutlu oldum 🙂 aslında zevkler değişiyor denemeden bilinmez kimin ne seveceği. Ben amt pedallarını öneririm, pre amp olarak da kullanılıyor eğer send return varsa amfinin iyi tonlar verir. Amt E1 ve P1 gayet iyiydi.

Overdrive pedalı ile high-gain kanalı boostlayın, parlatın derim ben de, send/return fx olsa preamp anfi simulasyonu alın derdim, ama o anfide ekti edecek pek bir pedal yok, pcde ayarlarından girip kurcalasanız doyurucu ton verir bence, youtubeda örnekleri var, bence çalış tarzınız ve tuşeniz, gitarınız da buna etki ediyor olabilir.

Ekipman seçimi çok kişisel birşey ve tek bir doğrusunun olması mümkün değil. İmkanın varsa deneyerek almanı tavsiye ederim. MT2, HM2, hatta RAT gibi pek çok güzel seçenek var. Bu tarz efektleri EQ ile de şekillendirmeni tavsiye ederim. Her zaman pedal ve amfinin tek başına istediğin sesi vermeyebilir.

İhtiyacınızı tam anlayamadım, bildiğim kadarıyla Metal Zone preamp tarzı bir pedal, yani mevcut preampın devre dışı olması lazım ama class D dijital amfi modellerinde bu durum çoğu zaman mümkün olmuyor. Hem belki sizin hoşunuza gitmeyen nokta preamptan ziyade amfinin dijital kabin simülasyonu da olabilir...

Geri