Mi teli kopması

Elektro gitarı alalı 5-6 ay olmuştur sürekli çalan birisi değilim ama çaldığım zaman 6-7 saat çalmadan bırakmıyorum ve sadece ama sadece Mi telim kopuyor.
1-2 Kere kendi hatam yüzünden mi telini kopardım fakat onun ardından yaşanan kopmalar E Standard'tan > D Drop C'ye akortlarken yaşadım.

Kullandığım tel Elixir Polyweb Super Light 09-42, yaklaşık 5-6 adet almışımdur bu zamana kadar ve her koptuğunda tel mi alacağım düşüncesi ile Si (11) telinden bolca olduğu için eksilen Mi telinin yerine Si teli taktım, o da dün koptu 😀 Ben de bokunu çıkarmak için 16'ık teli taktım, aşşırı gergin duruyor bu da kopacak gibi.

Bu "Mi" telinin kopmasının önüne nasıl geçebilirim?
Edit: Bi bilgiyi eklemeyi unutmuşum: Kopmasın diye yavaşça çeviriyorum akortlarken.

Son düzenleme:
Bu kadar sık tel kopartmak yanlış bişeyler yaptığını gösteriyor. Çok fazla ve büyük bendler (2 veya 3 yarım ses) mi yapıyorsun?

Sık tel koparanlar için SX telleri tavsiye ederim, yedek mi ve si teli ile geliyor.

2fe3683017-a250f4b1844b877bd569aae0f5a600bf-max-pp.webp

Yani bas gitarda Kalın mi teli koparmıştım bir kere standart tuningde pena ile çalarken(dengesiz tuşeden büyük ihtimal)
O yüzden sorunu anlamak için söylemeniz lazım bence
Bir yaşadığımı daha anlatayım belki yardımcı olur;
Bir gitarımda sürekli si teli kopuyordu üst noktadan, Tuning peglerde telin girdiği kısımın kenarı korozyona uğramış ve normalden keskin bir şekile girmiş.
Gerginlik arttıkça oradan kopuyordu. "Kalın mi" telide kopabilir yani benzer bir sorun var ise

Geri