Model konusunda fikirlerinize ihtiyacım var

Elektro gitara başlamak istiyorum bu yaklaşık 3 yıldır içimdeki bir istek ama maddiyattan dolayı gerçekleştiremedim.
Şimdi sonunda staj paramı biriktirdim ve sadece gitar için 18 bin gibi bir bütçem var. Gereksiz bilgileri geçecek olursam sonunda gitar için bütçem var ve aldığım gitarcı kardeşimde çalmak istiyor (bende onun öğrenmesini destekliyorum en azından benim gibi beklemesine gerek kalmaz) ama problem şurada başlıyor. Ben daha sert tonlarda çalınmış metal ve türevi şarkıları seviyorum ve öğrendiğimde de bu tarz çalmak istiyorum. Sert tonlarda çalınmamış şarkıları bile cover halli varsa o şekilde dinliyorum ama kardeşimde tam tersi arctic monkeys - daft punk v.b grupları dinliyor ve daha yumuşak tonlu müziklerden hoşlanıyor. Onunda istediği şeyleri çalabilmesini istiyorum. İzmir Zuhal müziğe sorduğumda Ibanez azes-40 bk modelini önerdiler o modeli alırsam tremolo kolunu takmayı düşünmüyorum ve bu modelin h-s-s olması bana uygun olup olmadığı konusunda kararsızım. Do-re müzik de Yamaha Pacifica 120H modelini önerdi.
Ben siz bu konuda ilerlemiş ve deneyim kazanmış kişilerin de fikrini almak istiyorum. Bu gitarlardan yada 18 bin liraya kadar istediğim özelliklere uyan bir gitar önerirseniz çok sevinirim ilave olarak da amfi önerilerinize de açığım.

Merhabalar. Öncelikle bütçenize göre önerilen gitarlar giriş seviyesinde iyi gitarlardır. Bu iki gitarla da her şeyi başlangıç seviyesinde çalabilirsiniz. Problem dediğiniz şey problem değil aslında. Siz daha yüksek gainli bir ton ile çalacaksınız. Kardeşiniz de daha düşük gainli bir ton ile. Başlangıç seviyesinde problem yaşamazsınız.

Ibanez azes-40 bk modelini önerdiler o modeli alırsam tremolo kolunu takmayı düşünmüyorum
bu cümleden anladığım şu.... başlangıç için tremolo veya floyd tipi köprüler zorlar, uğraşma direkt sabit köprü al... diye kulağına çalınmış o yüzden tremolo kolu takmayacam No problem diyorsun
yanlış... köprüyü tek veya çift yönlü hareketli yapan KOL değil mekanizmanın tümüdür... hareketli köprü başta çok tavsiye edilmez doğru ama olmaz da demeyelim lakin kol takmamak ile sabit köprü gitar almış olmazsın, bunu bir netleştireyim

bu cümleden anladığım şu.... başlangıç için tremolo veya floyd tipi köprüler zorlar, uğraşma direkt sabit köprü al... diye kulağına çalınmış o yüzden tremolo kolu takmayacam No problem diyorsun
yanlış... köprüyü tek veya çift yönlü hareketli yapan KOL değil mekanizmanın tümüdür... hareketli köprü başta çok tavsiye edilmez doğru ama olmaz da demeyelim lakin kol takmamak ile sabit köprü gitar almış olmazsın, bunu bir netleştireyim
Anladım yorumunuz için çok teşekkürler buradaki amacım akor kaçmaması tremolo kollu hareketli köprülerde akor sık sık kaçıyomuş diye duydum nedeni bu

Geri