Mooer Prime P2 Modelleme Problemi

Merhaba Forum;

Bir problemim var ama bu sizin başınıza gelmiştir ve çözmüşsünüzdür.

Normal bir anfi aldık, H-H gitarı bağladık, tonlar, volume'leri yaklaşık ortalama bir yere getirdik.
Neck'i seçersek farklı bir ton, Bridge'i seçersek farklı bir ton. Ton potansiyometreleriyle oynarsak farklı bir ton geliyor.
Pick'i vurduğumuz noktayı Bridge'in üzerinen Neck'e doğru ilerletelim. Yine ton net şekilde değişiyor.

FAKAT Mooer P2'de bu YOK !!!, Ne yaparsam yapayım tam olarak aynı ses. Ancak ton potlarını Sıfır'a falan getirirsem ses boğuk çıkıyor !!!
Kendi sitesinden Anfi + Kabin modellerini falanda indirdim. Hiç değişen birşey yok.

Benim bulamadığım bir ayarı falan varmı ?

Kulaklıkla ses alıyorum.
Paylaşmaya çalışayım.
En son gelişme şu şekilde; İsminde "Clean" olan tüm anfi modelleri bu şekilde. "Overdrive" olanlarda bu olay olmuyor.
Fakat yaklaşık olarak tüm Anfi'leri bu şekilde 2'e ayırmışlar. Bir anlam veremiyorum açıkcası.
Gerçekten Anfi modellemek yerine bir kurnazlık yaptılar muhtemelen ?

Kulaklıkla ses alıyorum.
Paylaşmaya çalışayım.
En son gelişme şu şekilde; İsminde "Clean" olan tüm anfi modelleri bu şekilde. "Overdrive" olanlarda bu olay olmuyor.
Fakat yaklaşık olarak tüm Anfi'leri bu şekilde 2'e ayırmışlar. Bir anlam veremiyorum açıkcası.
Bu herhangi bir gitar mı? Yoksa Mooer'in "akıllı gitarlarından" biri mi ? Normal bir gitarda bu nasıl olabilir, anlam veremedim.

Kulaklıkla ses alıyorum.
Paylaşmaya çalışayım.
Bu herhangi bir gitar mı? Yoksa Mooer'in "akıllı gitarlarından" biri mi ? Normal bir gitarda bu nasıl olabilir, anlam veremedim.
Aşırı ve haddini aşan gain li tonlarda, yahut yüksek kompresyonda frekanslar arasında hiç headroom kalmadığı için ne gitar, ne de manyetik karakterinin hissedilmiyor olması normaldir. Bu sebeple nasıl bir ton da bunu yaşadığını öğrenmek için ses dosyası istemiştim.

Aşırı ve haddini aşan gain li tonlarda, Frekanslar arasında hiç headroom kalmadığı için ne gitar, ne de manyetik karakterinin hissedilmiyor olması normaldir. Bu sebeple nasıl bir ton da bunu yaşadığını öğrenmek için ses dosyası istemiştim.
Bu benim de aklıma geldi ama, ama herhalde dijital modellemenin de facia olduğu anlamına geliyor bir yandan? Analog bir sinyal yolunda bu olur muydu, bilemedim. Tamam, aşırı yüksek gain ile sinyal kompreslenip hoşaf olur, anlarım. Ama sap ve köprü manyetiği arasında fark kalmaması ilginçmiş.

Bu benim de aklıma geldi ama, ama herhalde dijital modellemenin de facia olduğu anlamına geliyor bir yandan? Analog bir sinyal yolunda bu olur muydu, bilemedim. Tamam, aşırı yüksek gain ile sinyal kompreslenip hoşaf olur, anlarım. Ama sap ve köprü manyetiği arasında fark kalmaması ilginçmiş.
Headroom kalmaması; bütün fundemental ve karakteri veren doğuşkanları traşlıyor. Böyle bir durumda fark hissedilmez. Ama arkadaşın yine de gitarda tecrübeli olduğunu düşünüyorum. Böyle bir ton üreteceğini sanmıyorum ama yine de dinlemek lazım 🙂

Headroom kalmaması; bütün fundemental ve karakteri veren doğuşkanları traşlıyor. Böyle bir durumda fark hissedilmez. Ama arkadaşın yine de gitarda tecrübeli olduğunu düşünüyorum. Böyle bir ton üreteceğini sanmıyorum ama yine de dinlemek lazım 🙂
İki şey aklıma geliyor, sadece mantık yürütüyorum. Onları da ekarte etmek lazım.
1)Analog-dijital çevrim muhabbeti de mi kötü acaba? Düşük bütçeli modelleyici neticede. Ama Mooer'de daha önce bu şikayeti duymamıştım. O cihaz GE serisinin mimarisini kullanıyor sanırım?
2)Amfiden bahsedilmiş. Bu cihaz amfide kullanmaya uygun değil. Effects loop ise kabin-power amp vs namına ne varsa kapatmak lazım.
Yok eğer amfinin önünde ise sadece stomp box olmalı, preamfi vs de kapatılmalı tümden. Yoksa ton yine hoşaf olur zaten.

Son düzenleme:
2)Amfiden bahsedilmiş. Bu cihaz amfide kullanmaya uygun değil. Effects loop ise kabin-power am vs namına ne varsa kapatmak lazım.
Yok eğer amfinin önünde ise sadece stomp box olmalı, preamfi vs de kapatılmalı tümden. Yoksa ton yine hoşaf olur zaten.
Evet bu da var. Sinyal zincirine eklenerek artan voltaj zaten sesi tümüyle doğallıktan uzaklaştıracak. İkinci olarak da şüphem, o amfinin dijital işlemcili bir Blackstar ID core gibi olması... Zaten 3" speaker var cihazda hiç bir frekansı düzgün veremiyor ki normalde.

Geri