Herkes kendince bişeyler yazmış ,ama ben guitar rig 3 programını 2 senedir her gece canlı programda kullanıyorum ,amfi ve pedal taşımadan en az 300 işi bitirdim ,üstelik dandik bi laptop ve m audio nun en ucuz ses kartı jamlab la. Ayrıca program ve özel ses kartı akalın müzikte satılıyor.asia demiş ki:sacma sapan bi program o.. "niye bu kadar pahali ya bu" diyip saatlerce kurcaladim.. 100 cesit konfigurasyon yaptim.. canli clean caldim, olmadi.. dist calip sadece amp ve mic sim. olaylarini kullaniyim dedim yine olmadi.. ayrica hayvan gibi hizli bi bilgisayarda ve asio driver'li saglam bi kartta 96k 24 bit calisirken sabit bi sekilde %20'lere varan cpu tuketimi var.. son derece basarisiz, performans olarak da sound olarak da.. gereksiz seyler.. goz boyamaca vs vs..
en iyi sound her zaman iyi tinlayan bi odada saglam bi amfi ve duzgun yerlestirilmis saglam mikrofonlardan cikar.. olay budur
SoniXXX demiş ki:Herkes kendince bişeyler yazmış ,ama ben guitar rig 3 programını 2 senedir her gece canlı programda kullanıyorum ,amfi ve pedal taşımadan en az 300 işi bitirdim ,üstelik dandik bi laptop ve m audio nun en ucuz ses kartı jamlab la. Ayrıca program ve özel ses kartı akalın müzikte satılıyor.asia demiş ki:sacma sapan bi program o.. "niye bu kadar pahali ya bu" diyip saatlerce kurcaladim.. 100 cesit konfigurasyon yaptim.. canli clean caldim, olmadi.. dist calip sadece amp ve mic sim. olaylarini kullaniyim dedim yine olmadi.. ayrica hayvan gibi hizli bi bilgisayarda ve asio driver'li saglam bi kartta 96k 24 bit calisirken sabit bi sekilde %20'lere varan cpu tuketimi var.. son derece basarisiz, performans olarak da sound olarak da.. gereksiz seyler.. goz boyamaca vs vs..
en iyi sound her zaman iyi tinlayan bi odada saglam bi amfi ve duzgun yerlestirilmis saglam mikrofonlardan cikar.. olay budur
Direkt PA sisteme girerek kullanmak daha mantıklı ,noise gate i çok başarılı en kıl müşteriye bile otellerde sorun yaşatmadı, dip gürültüsü sıfır.
Modellemeler müthiş !Ne gt8, ne de pod yanına yaklaşamaz ,çünkü ben hepsini kullandım . Eğer analog pedal ve iyi bir valve amfi kullanmıyorsam ya guitar rig 3 kullanıyorum ya da tc nova system ve sansamp character serisi bi pedal ,bu arada belirtmeliyim 25 yıllık müzisyenim ve en az 8000 kez sahne aldım ,pop barlar rock barlar ve 5 yıldızlı otellerde ..saygılar.
Genel bir bilgi vermek adına yazıyorum kimse üzerine alınmasın🙂Burada ki asıl sorun balanslı ya da balanssız gitar sinyalinden ziyade asio driver kulanımıyla ilgilidir. asio driver kullanan 24 bit 48 khz ya da 96 khz özellikli herhangi bir ses kartı iş görür.Ayrıca bu ses kartlarında latency(gecikme)minimum ya da 0 dır. Normalde laptop içerisinde onboard olarak gelen ses kartları asio driverleri desteklemez.gerçi sanal asio driverleri vardır ama bizim işimize yaramaz,ve inputları mini jack tabir edilen girişlidir ve pek kaliteli olmazlar.genelde gürültü topraklama sorunu olan laptop adaptörlerinden kaynaklanır (çözülebilir bir problemdir,ama kimse sorunun kaynağı olarak algılamadığı için dikkat edilmez ha nasıl anlarız çok basit laptop u ses sisteminde bir batarya ile birde adaptör ile denediğimizde anlaşılır)ilteris demiş ki:Bu tarz yazılımlarda balanssız gitar sinyalini direkt bilgisayara girdiğiniz sürece her türlü dip gürültüsünü alırsınız. Amplitube ve Guitar Rig in yanında ses kartı görevi gören, gitar için özel girişi bulunan floorboardlar var. Bunlar ile kullanıldığında adam gibi performans alınabilir.
SoniXXX demiş ki:Genel bir bilgi vermek adına yazıyorum kimse üzerine alınmasın🙂Burada ki asıl sorun balanslı ya da balanssız gitar sinyalinden ziyade asio driver kulanımıyla ilgilidir. asio driver kullanan 24 bit 48 khz ya da 96 khz özellikli herhangi bir ses kartı iş görür.Ayrıca bu ses kartlarında latency(gecikme)minimum ya da 0 dır. Normalde laptop içerisinde onboard olarak gelen ses kartları asio driverleri desteklemez.gerçi sanal asio driverleri vardır ama bizim işimize yaramaz,ve inputları mini jack tabir edilen girişlidir ve pek kaliteli olmazlar.genelde gürültü topraklama sorunu olan laptop adaptörlerinden kaynaklanır (çözülebilir bir problemdir,ama kimse sorunun kaynağı olarak algılamadığı için dikkat edilmez ha nasıl anlarız çok basit laptop u ses sisteminde bir batarya ile birde adaptör ile denediğimizde anlaşılır)ilteris demiş ki:Bu tarz yazılımlarda balanssız gitar sinyalini direkt bilgisayara girdiğiniz sürece her türlü dip gürültüsünü alırsınız. Amplitube ve Guitar Rig in yanında ses kartı görevi gören, gitar için özel girişi bulunan floorboardlar var. Bunlar ile kullanıldığında adam gibi performans alınabilir.
Preset değişimine gelince program içerisinde options bölümde external controll asigments diye bir bölüm vardır ki buradaki her kontrol bilgisayara takılan her arabirimi(ekstra numerik pad ,herhangi bir midi controller v.s.)destekler learn komutu ile tanıtılan fonksiyonu kullanır ben maddi imkanım olmadığı dönemde usb den takılan bir numerik pad i +.-preset change şeklinde kullandım.Fakat eğer maddi gücünüz uygunsa programla beraber satılan (opsiyonel)ses kartı şeklinde olan floorboard u şiddetle tavsiye ederim ayarlanabilir volume-wah ya da whammy tarzı bir pedal ve preset düğmelerinden oluşuyor ilgili sitelerde fotolar var.Ayrıca şu da olur diyelim güzel bir clean ton yazdınız reverb chorusu filan ayarladınız gitarın önüne varsa wah pedalını arkasına dist pedalınızı koyup o sinyali ses kartına gönderip gerektiğinde pedalınızı devreye sokarak kullanabilirsiniz ben Rat ve boss V-wah la uzun zaman kullandım ayrıca ts9 ve ds 1 ve cry baby de çok güzel oluyor.
Programdaki noise gate in kullanımı oldukça basittir input rack ındaki NR düğmesini aktive ettikten sonra learn tuşuna basıp gitarınızı çalın otomatik olarak noise seviyesi ayarlanır gürültü falan kalmaz.Programla ilgili her türlü soruyu sorabilirsiniz vaktim oldukça yanıtlarım.) 😛