başlık pek yaratıcı olmadı ama novasystem için biraz bilgiye ihtiyacım var. arkada iki giriş var 1.line input , 2. drive input , aralarındaki fark nedir. pedal in girişi var buraya hangi pedallar bağlanıyor ? kulaklık yeri göremedim ?? Amfi sim yok sanırım. ev için önerir misiniz ? efekt kalitesi yeterli mi ?
Öncelikle, efekt kalitesi, alternatif olarak kullanacağın bütün processor'lerden daha iyi (tabi bu subjektif bir yorum). Özellikle delay, modulation ve pitch olayları harika.
Kulaklık yeri yok çünkü alet kulaklıkla kullanmak için tasarlanmamış. Fakat output'a kulaklık bağlayıp kullanan ve bunun başarılı olduğunu söyleyen var.
You can plug the headphones (with a 1/4 jack adapter) into the output and use it that way. I have done it a few times .. seemed to work ok.
Bu pedalın olayında simülasyon teknolojisi yok. Yani amfiye takıp kullanmak üzere tasarlanmış. Bunun yerine analog drive var, nova system'in olayı bu. Dijital olarak kontrol edilebilen %100 analog drive. Drive katı modern drive'lardan ziyade vintage karakterde.
Drive input veya line input kullanımını menüsünden seçiyorsunuz. Drive input'u seçerseniz, gitarınızı buraya giriyorsunuz ve aletin drive katını kullanıyorsunuz. Line input seçerseniz menüden, drive seçeneği devre dışı kalıyor. Bu özellikle amfinize fx loop'tan (send/return) nova system'i bağlamak istediğinizde tercih edilebilecek bir seçenek. Gerçi ben nova system'i her zaman fx loop'tan bağlıyorum ama drive katını devre dışı bırakmıyorum. Normalde drive pedalları fx looptan değil normal input'tan amfiye bağlanmalıdır gibi genel bir görüş vardır. Ama ben bu haliyle de kullanıyorum, fena ton da elde etmiyorum. Zaten daha çok amfinin drive'ını kullandığım için de sıkıntı olmuyor. Nova system'in drive katını arada sırada kullanıyorum.
Pedal in seçeneği alete bir expression pedal bağlamak istediğinizde işe yarıyor. Bununla tercihinize göre whammy pedalınız olabiliyor, volume'u veya atayabileceğiniz başka bir şeyi (gain miktarıdır, delay'in mix miktarıdır vs. vs. vs.) kontrol edebiliyorsunuz.
akay isimli arkadaşın dediği gibi eq bazlı bir amfi simülasyon olayı var ama çok da başarılı bir şey değil. Evde direkt ses kartına vs. bağlamak için o tür bir simülatör gerekebilir, veya guitar rig/amplitube vs. gibi bir yazılımdan sanal bir amfi açıp üzerine diğer her şeyi nova system'den kullanmak da bir seçenek olabilir.
Son olarak ben 3 seneyi aşkın süredir kullanıyorum ve hiç başka bir şeye ihtiyaç duymadım. Bir gün Nova System 2 falan gibi birşey çıkarsa, gidip alacağım tabi.