NT1 5th home stüdyo kuruyorum. Ekipman fikir önerisi bekliyorum.

Merhaba arkadaşlar bir home Stüdyosu kuruyorum, vokal kayıt alacağım sadece. Elimde NT1 beşinci nesil mikrofon var onun için uyumlu ses kartı ve ve kulaklık almayı düşünüyorum.. Bütçem kulaklık ve ses kartı için ortalama 15.000 TL.
SSL2 ve id4 ses kartı düşündüm fakat piyasada bir çok ürün olduğundan kararsız kaldım. Farklı cihazda olsa kullanan varsa fikirlerinizi paylaşırsanız daha iyi olur. Almışken düzgün bir şey alayım daha uğraşmayayım diyorum.
Şimdiden destekleriniz için teşekkür ederim.

Merhaba arkadaşlar bir home Stüdyosu kuruyorum, vokal kayıt alacağım sadece. Elimde NT1 beşinci nesil mikrofon var onun için uyumlu ses kartı ve ve kulaklık almayı düşünüyorum.. Bütçem kulaklık ve ses kartı için ortalama 15.000 TL.
SSL2 ve id4 ses kartı düşündüm fakat piyasada bir çok ürün olduğundan kararsız kaldım. Farklı cihazda olsa kullanan varsa fikirlerinizi paylaşırsanız daha iyi olur. Almışken düzgün bir şey alayım daha uğraşmayayım diyorum.
Şimdiden destekleriniz için teşekkür ederim.
SSL2 derim. SSL2+ kullanıyorum, çok memnunum. Memnun olmayanı da duymadım.
Audient'ten uzak durun, çok kötü tecrübelerim var.

dün 4 k ya rode nth100 kulaklık buldum 4bine vazgeçtim sonra almaktan. Kulaklığın uzatma kısmındaki kilit yeri kırılıyormuş onları Amazon yorumlarında görünce almaktan vazgeçtim.
Hala araştırma içindeyim.

audient id14 mk2 kullanıyorum hocam, ne sıkıntı yaşadınız?
Mk1 serisi facia idi; sanırım biraz acele edildi. O kadar çok şikayet vardı ki, aldıktan sonra sıkıntı yaşamaya başlayınca kafayı duvara vurdum "nasıl oldu da bunları görmedim" diye. id14 modeli idi o da.
Hesapta USB ile de çalışıyordu, ama adaptörsüz kullanınca inanılmaz dip gürültüsü yapıyordu. Adaptöre geçince en azından o sıkıntı bitti.
Ama asıl sorun, cihazın birden sinyal işlemeyi kesmesi idi. Hiç bir güncelleme ile düzelmedi, zaten donanımsal bir sorun olduğu da belliydi, dediğim gibi yaygın bir problem imiş. O kadar çok aç/kapa (USB bağlantısını tak-çıkar şeklinde) yaptım ki o sırada monitörlerden birinde bir şeyler pörtledi. SSL2+'yı aldığım kişi (ki adam Antelope filan kullanıyor, kendi stüdyosu var...) de doğruladı problemi, o da yaşamış Audient ile.
O zamandan beri Audient'a bütün güvenimi yitirdim, firmanın kendi sayfasından aldığım destek de (uluslararası sayfadan bahsediyorum, buradaki distribütör filan zaten nanay...) tümüyle ezbere-bilindik troubleshooting saçmalıkları idi. Muhtemelen belli serilerde sorun vardı (saydıran saydıranaydı zaten forumlarda...), Mk2 ile herhalde bunu giderdiler. Ama ağzım yandı bir kere, asla Audient almam bir daha.
SSL2+ muhteşem, bence performansı fiyatının üzerinde. Zaten geçer geçmez de id14 ile aradaki farkı hissettim.

Geri