od pedalı direkt aktif olmuyor/geç devreye giriyor.

bugün olmaya başladı bu. normalde pedala bastığımız gibi anında efekt sinyale yansır değil mi? ben bastıktan sonra ses kesiliyor ve 10 saniye içinde yavaş yavaş artan bir şekilde efektli ses geliyor.

güç kaynağında 100ma'lık yerden söküp 500lük kısıma takınca bu süre 2 saniyeye düştü ama yine de eskisi gibi değil.pedalı tek başına setuptan ayrı denedim. diğer pedalları da denedim acaba genel bir problem var mı diye, onlar gayet iyi.

sizce problem ne olabilir?

Pedalın altında yatır olabilir belki.

Zahmet edip pedalın marka modelini, ya da en azından true-bypass olup olmadığını söylersen şemasına bakıp bir şeyler söylemeye çalışırım.

Teknik detaya boğmayayım. Switching sisteminde sıkıntı var.

Çözüm 1: Pedalı true-bypass'a çevirt.
Çözüm 2: Kendin bir true-bypass kutusu yap, pedalı sürekli açık tut, yaptığın kutu ile sinyal yoluna ekle/çıkar.
Çözüm 3: Tamir ettir. Flip flop kısmında arıza var. Speed-up capacitor'lerden birisinde sıkıntı olabilir. Tamir edecek adam anlar zaten.

Pil ile nasıl sonuç veriyor?

pil bulamadım evde. ama pek de önemi yok her halükarda supply ile çalışacak.

Teknik detaya boğmayayım. Switching sisteminde sıkıntı var.

Çözüm 1: Pedalı true-bypass'a çevirt.
Çözüm 2: Kendin bir true-bypass kutusu yap, pedalı sürekli açık tut, yaptığın kutu ile sinyal yoluna ekle/çıkar.
Çözüm 3: Tamir ettir. Flip flop kısmında arıza var. Speed-up capacitor'lerden birisinde sıkıntı olabilir. Tamir edecek adam anlar zaten.

adanadayım çevremde ilgilenen biri olduğunu sanmıyorum, tavsiye edebileceğiniz biri var mı şehir dışından? bir de bu sorun ne yüzünden oluşmuş olabilir; bir daha arıza vermemesi açısından.

Geri