solitude71 demiş ki:Çok manyak aletler. Çalmadım ama deneyen bir eleman gördüm orada.
Denmark Street'e git mutlaka. Ayrıca Oxford Street ile Tottenham Court Road'un birleştiği yerde büyük bir Zavvi (bizim D&R gibi) var dışarıdan görünmüyor ama onun alt katı dev gibi bir müzik market, bir sürü Orange vardı orada. Bir de GAK mağazaları var eğer Londra dışına çıkacaksan, tam yerlerini bilmiyorum ama Brigton, Essex filan gibi bir sürü yerde var.
LnTh demiş ki:Tiny Terror aldim daha once fiyati icin mukemmel bir amfi. Hatta soyle bir kisa hikaye anlatayim:
Istanbul'da SRV'ye goturdum Tiny Terror u satmak icin (tatilde Turkiye'ye geldigimde duzgun amfim olsun yanimda diye TT goturmustum. Geri getirmeye usendim). Birgun dukkana ugradigimda bir gitar denemek icin benim TT'yi 4x12 kabine bagladim. O sirada dukkana giren bir arkadas TT'yi pek iyi bilmiyordu ve bana neyin nesi oldugunu sordu. 15 wattlik cok guzel bir amfi oldugunu soyledim. 15 watt i duyunca sasirip eh o kadar da guclu bir ses cikaramaz herhalde dedi. Ben de gulumseyip sesi kokledim ve 6 tel acik bir akor vurdum.. Arkadasin suratinin Orange kukremesi uzerine aldigi ifadenin fotografini cekmeyi cok isterdim hahaa.
Bunun disinda Rockerverb 100 ve Thunderverb kafalari da denedim. Oldukca guzel amfiler bana sorarsan. Hatta Cornford'um olmasa Orange alirdim buyuk ihtimal.
Evet TT'lerden biri benimdi.taka demiş ki:LnTh demiş ki:Tiny Terror aldim daha once fiyati icin mukemmel bir amfi. Hatta soyle bir kisa hikaye anlatayim:
Istanbul'da SRV'ye goturdum Tiny Terror u satmak icin (tatilde Turkiye'ye geldigimde duzgun amfim olsun yanimda diye TT goturmustum. Geri getirmeye usendim). Birgun dukkana ugradigimda bir gitar denemek icin benim TT'yi 4x12 kabine bagladim. O sirada dukkana giren bir arkadas TT'yi pek iyi bilmiyordu ve bana neyin nesi oldugunu sordu. 15 wattlik cok guzel bir amfi oldugunu soyledim. 15 watt i duyunca sasirip eh o kadar da guclu bir ses cikaramaz herhalde dedi. Ben de gulumseyip sesi kokledim ve 6 tel acik bir akor vurdum.. Arkadasin suratinin Orange kukremesi uzerine aldigi ifadenin fotografini cekmeyi cok isterdim hahaa.
Bunun disinda Rockerverb 100 ve Thunderverb kafalari da denedim. Oldukca guzel amfiler bana sorarsan. Hatta Cornford'um olmasa Orange alirdim buyuk ihtimal.
Onlardan bir tanesi senin miydi? Ben sevemedim bir türlü TT'yi. Arkadaştaki 100 watt kafa kabin olan pek hoş ama TT'ye ısınamadım. Bir de çok ısırgan (ne bileyim böyle tarif edebildim) bir tonu var bunların. Marshall daha kulağa yatkınmış gibi geliyor bunların yanında. Son olarak çok pahalı, abartı.
Ton olarak çok farkeder mi bilmiyorum ama Dark Terror'de var hocam FX Loop ona bir bakın isterseniz.tiny teror kafa amfi de bildiğim kadarıyla fx loop girişi yok bunlara pedalları nasıl bağlayacağız. amfinin pre ampını kullanmak zorundamıyız. bilen varsa yardımcı olabilir mi arkadaşlar
dark terrorde fiyat farkı var sanırım biraz. bunu pedal bağlayarak kullananlarda var gördüm fakat sorma imkanım olmadı. ama yine teşekkürler cevabın içinTon olarak çok farkeder mi bilmiyorum ama Dark Terror'de var hocam FX Loop ona bir bakın isterseniz.
Valla bende th30 var. Clean kanali gayet headroomlu pure clean olarak nitelendirdikleri cinsten.. Ve acikcasida her yola geliyor ki orange'in yaptigi en sert driveli amfilerden biri.. Ama clean kanalida bir o kadar fenderimsi..Stüdyolarda kullandığım Orange'lar bana hiç tat vermemiştir, blues & rock yapmak için fazla vahşi amplliler, clean headroom'ları da çok kısıtlı. Ama sert müzik yapanlar da bir türlü vazgeçemiyor 🙂
Valla bende th30 var. Clean kanali gayet headroomlu pure clean olarak nitelendirdikleri cinsten.. Ve acikcasida her yola geliyor ki orange'in yaptigi en sert driveli amfilerden biri.. Ama clean kanalida bir o kadar fenderimsi..
Ezberi sevdiğimiz için ve ülkemizde çok tanınan bir firma olmamasından kaynaklı Orange'ın adı çıkmış durumda hoca boşuna nefes tüketme 😀 ezberden devam laney cub12'ler daha iyi, headroom vs fişek gibiler cub12 alıp önüne nasıl bir dist pedalı koymak lazım onu düşünmek daha mantıklı bir hareket 😀
Cub serisi tek kanal. Orange'ın iki kanal versiyonlar da var. İngiliz drive sevenlere hitap eder. Ama iki kanallar hele Cub12'ye göre bayağı pahalı, tek kanal olanlarda da headroom düşük diye hatırlıyorum. Yoksa "Orange amfileri kötü yea!" diye bir genelleme çok zor.
tek kanal, uygun fiyatlı, tiny terror familyasında headroom düşük evet 🙂 bir 15 watt lambalı amfinin headroomu ne kadar düşük olabiliyorsa o kadar düşük 😀
Clean çalmak üzere tasarlanmış amfiler değil bunlar kabul ama 15 watt'dan bahsediyoruz, ufak bir sahnede insaflı bir davulcunun yanında bu aletlerden clean almak mümkün ki ev koşulunda bu amfilerden clean almak drive almaktan çok daha kolay emin olun 🙂