T
TaoPRS
Evrensel müzik Kenan Usta’nın tatilde olması nedeniyle gitar bakım ve tamir ustası ararken arkadaşım ile beraber Ankara Bayındır 2 sokakta kapısında "elektro-gitar bakım ve onarımı yapılır" diye yazan yeni açılan Orta Dünya Müzik mağazasına gitar bakımı için bilgi almaya girdik. İçerideki Mehmet isimli usta(!) olduğunu iddia eden arkadaş elektrogitarın tüm entonasyon, elektronik, perde, sap ayarlarını yaptıklarını ve gitar temizliğini takiben istediğimiz marka tellerin takılacağını söyledi. Bunun üzerine ben Fender ve Washburn marka iki elektrogitarımı, arkadaşım da Ibanez marka elektrogitarını gitar başı 50TL bakım ücreti+Ernie Ball marka tel değişimi yapılmak üzere bakıma verdik. Anlaşıldığı gün gitarlarımızı almaya geldiğimizde gitarların temizlenmekten başka bir şey yapılmadığını ve anlaşmamızın aksine Daddario marka tel takmakta olduğunu gördük. Fender gitarın tremolo ayarlarından bihaber olan arkadaş normalde gevşek olması gereken tremolo vidalarını dibine kadar sıkarak bu gitar ayarıyla ilgili hiçbir şey bilmediğini de ortaya koydu. Elektronik-jack kontrolleri yapılmamıştı. Amfiye takıp switchleri değiştirdikçe hışırtı çıkınca usta(!) bizim yüzümüze bakarak jacklarda sıkıntı mı var diye sordu. Bu komedi durumu sizinle paylaşmak istedim. Hata bende ki Kenan Ustayı beklemedim. Hiçbir şeyi aceleye getirmemek lazım. Şimdi aynı gitarları Evrensel müzik Kenan ustaya verdim.