Pedal gereklimi , öneri

Selamlar öncelikle elektro gitara başlayalı 5 hafta oldu bir telecasterım var. Daha Sert ton almak için pedal almak gereklimidir gerekliyse ne önerirsiniz

Selamlar öncelikle elektro gitara başlayalı 5 hafta oldu bir telecasterım var. Daha Sert ton almak için pedal almak gereklimidir gerekliyse ne önerirsiniz
selamlar, sert tonlardan kasit nedir?

gitarda daha yenisiniz pedallar ucuz ve basit aletler degiller maalesef, bu surecte butcenizi de iyi yonetmelisiniz.

pedal bi yerden sonra illahaki lazim olacaktir fakat 5 hafta bi insanin tarzlarinin tonlarinin oturmasi icin fazla erken,
pedallar ise bagimlilik gibi aldikca deneyimledikce dahasina ihtiyac duyacaginiz aletlerdir.

son olarak teknoloji artik cok gelisti, eger dijital ortamlarda bilgiliyseniz ve disarida calmak gibi dertleriniz yoksa basit bi ses karti alip programlar kullanmanizi tavsiye ederim, en azindan aradiginiz tonlara sanal ortamda ulasabilir pedallarin islevlerini ve ihtiyac duydugunuz soundlari kolayca elde edersiniz
ileriki sureciniz icinde kayitlar alabilir somut sistemlere gectiginizde de butcenizi dogru yonlendirebilmis olursunuz.

selamlar, sert tonlardan kasit nedir?

gitarda daha yenisiniz pedallar ucuz ve basit aletler degiller maalesef, bu surecte butcenizi de iyi yonetmelisiniz.

pedal bi yerden sonra illahaki lazim olacaktir fakat 5 hafta bi insanin tarzlarinin tonlarinin oturmasi icin fazla erken,
pedallar ise bagimlilik gibi aldikca deneyimledikce dahasina ihtiyac duyacaginiz aletlerdir.

son olarak teknoloji artik cok gelisti, eger dijital ortamlarda bilgiliyseniz ve disarida calmak gibi dertleriniz yoksa basit bi ses karti alip programlar kullanmanizi tavsiye ederim, en azindan aradiginiz tonlara sanal ortamda ulasabilir pedallarin islevlerini ve ihtiyac duydugunuz soundlari kolayca elde edersiniz
ileriki sureciniz icinde kayitlar alabilir somut sistemlere gectiginizde de butcenizi dogru yonlendirebilmis olursunuz.
Doğrudur hocam bi sormak istemiştim şu anlık almayacağım sert tonlardan kasit elimdeki gitar telecaster bir gitarım var metal gibi şarkı çaldığım zaman seslerve tonlar aynı olmuyor o yüzden bir pedal sordum

Doğrudur hocam bi sormak istemiştim şu anlık almayacağım sert tonlardan kasit elimdeki gitar telecaster bir gitarım var metal gibi şarkı çaldığım zaman seslerve tonlar aynı olmuyor o yüzden bir pedal sordum

Dinlediğiniz grup ne bilmiyorum ama o grubun kullandığı ekipmanların birebir aynısı bile olsa aynı tonu asla alamayacaksınız. Daha çok yolun başındasınız. Pratik yapıp zaman geçirdikçe tecrübe kazanacaksınız.

bende amerikan tele kullaniyorum, sahip oldugum 7-8. gitar falan(evet aradigim tonlari bulmak icin o kadar gitar denemem gerekti) bahsettigim durum bu lutfen yanlis anlama ama yolun cok basindasin, o yuzden begendigin tarz ve ton oturmus vaziyette degil.

(kotu anlamda veyahutta asagilama amacli bi soylem degil)

kendini gelistirdiginde ve muzik zevklerine gore calim stillerini oturtabildiginde kendiliginden durumun farkina varacaksindir.

ornegin;
-ben metal dinleyip calarken, idollerim hep metalciyken neden alakasiz gitarlarla (sicak ve clean tonlar veren gitarlarla tele strat vb.) caliyorum gibi bi psikolojiyle apar topar yeni gitar arayisina gireceksin.

sonucunda da sevdigin tarza uygun gitari bulup o gitarla devam edeceksin bi sure sonra tatmin etmediginde kendini eksik hissettiginde buyuk amfiler, kabin kafa sistemler, pedalboardlar yada bambaska gitarlar gibi manyakliklara hevesleneceksin.

bi bakmissin muzisyen olmussun🙂

aramiza hosgeldin dostum…

Geri