Pena Tutuşu

Arkadaşlar merhaba, gitarda amatörüm ve pena tutuşumu bir türlü net bir şekilde ayarlayamadım. Pena kalınlığına göre bile tutuşum değişiyor ince ve esnek penalarda farklı kalın ve sert penalarda farklı tutuyorum. Ritim atarken penayı tutan parmaklar harici 3 parmağı serbest bıraksam omzum kasılıyor bırakmasam avcum yumruk gibi oluyor görüntü olarak garip duruyor. Şu anda penaya çapraz basarak rahat ediyorum. yani baş parmağım penaya paralel değil de çapraz oturuyor. Penayı bu şekilde tutmak normal midir? Herkesin kendine göre bir tutuşu var ama genelde herkes bir şekilde parmağını paralel olarak yerleştiriyor o yüzden biraz garipsiyorum kendi tutuşumu. Ritime geçildiğinde elin duruşunun veya pena tutuşunun değişmesi normal midir?

Çeşit çeşit tutuş var. Bilek hareketinde kasılma, ağrı vb olmaması lazım. Egzersizle beraber size hangisi en doğal ve relaks geliyorsa o uygun olabilir. Gerçi zamanla o da değişiyor.

Çeşit çeşit tutuş var. Bilek hareketinde kasılma, ağrı vb olmaması lazım. Egzersizle beraber size hangisi en doğal ve relaks geliyorsa o uygun olabilir. Gerçi zamanla o da değişiyor.
Eskiden paralel tutuyodum ama diğer parmaklarım geri kasılıyordu, şimdi parmaklar nispeten rahat ama çapraz basıyorum bu seferde, oturtamadım bi türlü.

Cem göndenin youtube kanalında bununla ilgili detaylı bir video mevcut kendisi sayesinde şu anda 250 bpmlerde 16 lık vurabiliyorum temiz şekilde pena tutuşu kişiseldir herkes farklı tutar diyenlere aldanma pena tutuşunun bir doğrusu var

Geri