Uzun süredir ses kartını bilgisayara bağlayıp mc rocklin veya bias fx programlarını kullanarak gitar çalıyordum fakat gainli tonlar biraz yapay gelmeye başladı bu yüzden proseör almayı düşünyorum(nux mg-300 mk2) sizce prosesör ton konusunda tatmin eder mi
Ses kartı: m-audio m track solo
Senelerce Bias FX ile sahne yaptım. İnsanlar sahnede amfi arıyorlardı. Çok başarılı başka pluginler de var. O zamanlar ekipmanıma uygun olan oydu ama Amplitube ya da başka bir şey olsa yine bir şey fark etmezdi. Siz doğru kullanabiliyorsanız hiç bir koşulda performans ya da canlı çalım için
"Yapay geliyor" kısmına katılamam. Oldukça başarılılar. Ancak bunlar kendi başlarına bir şey yapmıyorlar.
Öncelikle "
-Yapay gelmeye başladı" kısmını bir anlayalım.
Elbette yapay olacak. Çünkü dijital tabanlı, elektrik atımlarını voltaj değerlerine, oradan da 1 ve 0 verilerine dönüştüren plugin ya da prossesör bunlar neticede. Bir gerçek amfiyi simule etmeye yarayan şeyler onlar.
Bunun sadece plugin ya da prosessöre bağlı bir şey olmadığını bilmeniz gerekir. Monitörleriniz nedir?
Ceviz kadar hoparlörler kullanıp, gerçek bir 4x12" JCM800 amfi hissiyatı alabileceğinizi mi düşünüyorsunuz?
Eğer (muhtemelen?) presetlere basıp gitar çalıyorsanız, hiç bir plugin ve prossesör size çare olamaz. (
"Gainli tonlar" demeniz bu izlenimi yarattı, ton sizin yarattığınız şeydir. Gainli presetler vardır.)
Doğru ayarlar ve kendinize ait tonlamalar yapabilecek yetkinliğe sahip misiniz? Çamurlaştırmadan amfi Boostlamayı biliyor musunuz? Fx zincirini nasıl, hangi sırada kullanacağınızı biliyor musunuz?
Ama daha önemlisi; "ne süredir gitar çalıyorsunuz?" Çünkü, ton mevzusunun %80 i çalım kabiliyetiniz, sonrasında da gerçek ekipman bilgisi / tecrübesi esasında.