Pull off yapmaya çalışıyorum yardım lütfen!

Hocalarım selamlar, gitarda distortionda pull off yaparken sadece parmağı kaldırınca sesi kuvvetli alamıyordum ve youtubeden baktım. Meğerse teli aşşağı doğru çekerek pull of yapılıyormuş. Bu seferde aşşağıdaki tele çarpıyor parmağım ve o sesin uğultusu geliyor. Bu hem temizliği bozuyor hem sololar veya lickler içinde çok çirkin duruyor. Ayrıca bazen pull off yaparken çektiğimde alt telden ziyade yaptığım telden de uğultu ve bozuk ses geliyor. Ne yapmam lazım, kaynak video vs. veya bir açıklama çok iyi olur. Çok saolun şimdiden

Valla ben ne yaptığımın farkında değilim hala 🙂 acaba yeteri kadar baskı yapmıyor musun tele, yada noise gate açık olabilir mi varsa anfinin üzerinde? Zaten kendin söylemişsin biraz çekerek yapman lazım. Bir de hemen hızlanmaya çalışma, yavaştan hızlıya metronomla.

belki faydası olur.

Valla ben ne yaptığımın farkında değilim hala 🙂 acaba yeteri kadar baskı yapmıyor musun tele, yada noise gate açık olabilir mi varsa anfinin üzerinde? Zaten kendin söylemişsin biraz çekerek yapman lazım. Bir de hemen hızlanmaya çalışma, yavaştan hızlıya metronomla.

belki faydası olur.

Teşekkür ederim. Tek sıkıntı teli çekerken aşşağı tele değiyor boş tel tınlıyor işte

Zaten adı üstüne hammer on çekiç gibi vurmak pull off da çekmek demek. Parmağını perdeden hafifçe aşağı çekerek bırakacaksın. Evet bu videoda gösteriyor ama daha basit ve bend pozisyondaki hammer on pull offları yaparak başla. İlk etapta 1-4 yapılmaz. Farklı teller ve perdelerde 1-3 kullanarak çalış.

Geri