bence olay din ve ırk değil. ne kadar çok onlara benzersek adamların bize mal satması o kadar kolaylaşır. her tarafta ingilizce, herkes ingilizce öğreniyor, ne oluyor amerikan ingliz rock gruplarını dinlioruz, dvdler alıyoruz, kitaplar okuyoruz, onların kültürüyle besleniyoruz. ama punk onların kültürü değil, punk bir kültür değil. anaakım olan her şeyi pazarlıyor adamlar, sonunda punkıda anaakım çevirip pazarlamaya başladılar. bizi her zaman en az bir adım geride tutarlar, bizde onlar bizden üstün diye onların herşeyine müzikte dahil hayran hayran bakarız. mesela türk sanat müziğini, halk, müziğini, dünyada bizden iyi yapan yoktur, ama popta rock gibi batı orijinli müziklerde ne kadar ileri gidebildiğimiz ortada. bu söylenenlerin ırkçılıkla alakası yoktur, kimse ben kürtüm, tatarım, çerkezim, arnavutum demiyorum, sadece bu coğrafya içinde bizim ulusal kimliğimizi oluşturan değerleri unutmasın, bu gibi düşünceleri ırkçılıkla suçlamak emperyal ülkelerin ekmeğine yağ sürer bunu unutmayınız...