Referans kulaklık önerisi

Herkese merhabalar iyi forumlar dilerim. M-AUDIO Air 192/8 ses kartım var ve yanına bir adet referans kulaklık almak istiyorum. Çoğunlukla ses kartı masamda duracak ve bu referans kulaklığını oyunlarda da değerlendirmek istiyorum, onun dışında evde MIDI kayıtlar yapıp bir sonraki dönemde mix-mastering üstünde dersler göreceğiz yani okula da götüreceğim. KZ EDX PRO'ya sahibim ama ne kadar referans kulaklık olarak kullanabilirim hiç bilmiyorum. Normalde mikrofon da satın alacaktım ama dersin hocası dinamik mikrofon yeterli dedi, o yüzden kulaklığa yöneldim.

Aklımda iki adet model var; Samson SR850 ve AKG K92. 2. el tercih etmeyi düşünüyorum. Bütçem 2.000-3.000 TL. Sarı sitede K92 2.000 TL, SR850 ise 2.300 TL fiyatlı ilanlar mevcut. Samson'un biraz bas karakterli olduğunu okumuştum ve dışarıya ses verebiliyormuş. K92 daha sorunsuz duruyor. ama ses kalitesini bilmiyorum. Ped kaliteleri de önemli.

Sizce hangi kulaklığı satın almalıyım? Sizlerin önerisi neler olurdu? Teşekkürler. (Gemini Audio-Technica ATH-M20x'i de önerdi.)

akgk92.webp samson.webp

Samson yarı açık kulaklık. Dışarıya ses verir. Mikrofonlu kayıtta ses sızdırır, dinlemelerde ise ortam sesini de duyacağınız için sorun çıkarır.
AKG K92 uygun ancak yine de başlangıç için yüksek bir model. Bence K52 düşünebilirsiniz.

Kardeşim, bilip bilmeden yazıyorsun.

Atatürk meydanda "Ben size savaşmayı değil ölmeyi emrediyorum" diye seslendiğinde, Mahir dedem "Emredersin paşam" diyerek, oracıkta beylik tabancasını kafasına sıkmış.

Ben böyle Atatürkçü bir aileden geliyorum.

8 yıl sr850 kullandım. Taş gibi kulaklık, hiç sorunsuz, sıkıntısız. Yarı açık bunlar, hafif dışarıya ses verir ve alır. Gitarcılar için ideal, fiyatı da uygunsa iyi bir seçim olabilir.

Şu an akg k240 var 2 yıldır. Güzel o da. O daha pahalı şu an, yani ikisi arasında kalsam fiyattan ötürü samson derim. Ben alırken samson stok yoktu, farklı birşeyler denemek de istedim açıkçası.

Ekleme yapayım nacizane; kulaklığı sık kullanacaksanız ucuz yada başlangıç kulaklıklardan uzak kaçın derim, kulak sağlığı önemli. Ayrıca kulaklık ne kadar kaliteli olursa olsun, sık ve uzun süre kulaklık kullanmak orta ve uzun vadede kulaklara iyi gelmiyor.

8 yıl sr850 kullandım. Taş gibi kulaklık, hiç sorunsuz, sıkıntısız. Yarı açık bunlar, hafif dışarıya ses verir ve alır.

Şu an akg k240 var 2 yıldır. Güzel o da. O daha pahalı şu an, yani ikisi arasında kalsam fiyattan ötürü samson derim.

Kulaklık ne kadar kaliteli olursa olsun, sık ve uzun süre kulaklık kullanmak orta ve uzun vadede kulaklara iyi gelmiyor.
Tecrübeleriniz için teşekkür ederim hocam. Aklımdan SR850’yi almak geçiyor 2. el 2.450 TL’ye bırakan var fakat yarı açık olması beni endişelendiriyor. MIDI kayıt yaparken ses vermesi/alması sıkıntı olmaz diyeceğim hadi oyun da oynarım ama dinamik mikrofon ile kayıt yapacağımda olayın rengi değişebilir 😅 K92 yalıtım konusunda öne geçiyor gibi ama ses kalitesi konusunda Samson iyi sanırım.

Beyerdynamic ve Audio-Technica’nın modellerine baktım boş yere 5-10 bin TL para gömesim gelmedi.

K92 bayağı başlangıç seviye mi hocam? 2.130 TL’ye yeter artar diye düşünüyorum ama işte ses kalitesi… Fenix FMH-3 de güzel duruyor.

Son düzenleme:
Selamlar, bende samson sr850 kullanıyorum, basslari biraz fazla veriyor, onun dışında güzel alet. Yazın sıcakta terleyince kenarlarındaki süngerler soyulabilyor ve yerinden çıkabiliyor. 1 tane eskittim süngerleri yırtılınca, ardından zuhalde indirim vardı şansıma 2 tanesi 3.500k civarı idi geçen sene, bende tekrar aldım.

Dışarıya hafif ses vermesi sorun değil kayıt sırasında çünkü o gürültüyü mix yaparken temizleyebilirsiniz. Ben adobe audition kullanıyorum. Karayolu sesi, kanarya kuş sesi, komşuların sesi, kulaklıktan gelen ses vb sesleri mix yaparken temizliyorum. Kullandığınız programda nasıl yapılacağını araştırın yeterli olur.

Paylaşım için teşekkürler efenim, keyifli forumlar dilerim.. 🥸

Tecrübeleriniz için teşekkür ederim hocam. Aklımdan SR850’yi almak geçiyor 2. el 2.450 TL’ye bırakan var fakat yarı açık olması beni endişelendiriyor. MIDI kayıt yaparken ses vermesi/alması sıkıntı olmaz diyeceğim hadi oyun da oynarım ama dinamik mikrofon ile kayıt yapacağımda olayın rengi değişebilir 😅 K92 yalıtım konusunda öne geçiyor gibi ama ses kalitesi konusunda Samson iyi sanırım.

Beyerdynamic ve Audio-Technica’nın modellerine baktım boş yere 5-10 bin TL para gömesim gelmedi.

K92 bayağı başlangıç seviye mi hocam? 2.130 TL’ye yeter artar diye düşünüyorum ama işte ses kalitesi… Fenix FMH-3 de güzel duruyor.
2450 bence çok ikinci ele. Yani ikinci el kulaklık hiç almadım satmadım, hijyenik de değil. 3400 civarı sıfırı.

K92 kullanmadım, ses kalitesi ve detayı biraz fiyatla alakalı. Ton açısından memnun eder çoğu kulaklık düzgün eq yapınca. Birçok eq programı var. Ama eq kaliteyi artırmıyor maalesef.

Geri