saçmalamasyon

normalde ne çıktı ortaya diye kayıt alıp dinler silerim ama bu kaydı pcyi karıştırırken buldum eskilerden bi şarkı silmeden önce buraya atayım belki dinlerim arada bakıp dedim sevdiğim bi şarkı :d kanal kayıtlarını da tek seferde çal bitir yapıyorum bu konuda destek olabilirsiniz aslında planlama ve kompozisyon oluşturma kısmı bende yok bunu nasıl geliştirdiniz o an içimden geldiyse elim de doğru bastıysa oluyo onun harici şurayı şöyle yapayım gibi bir planlama yapamıyorum pek. (kayıtta akustik ortam sesleri de mevcut maalesef amatörlüğün şanındandır)

Linçlerinizi beklerim tabii ki 😀 çekinmeyin.

Dosyalar

Sesin güzelmiş, şarkıyı da ilk defa duydum ama beğendim. Eline ağzına sağlık.
+1

Kayıt konusunda ben hâlâ telefon kaydından devam. Onu bile tekrar tekrar çalayım da hatasız olsun kafasına giremiyorum ve çoğunlukla da ustune düşünmediğim şeyleri kayıt alıyorum. Tamamen usengeclik 😂 Imreniyorum böyle güzel güzel kanal kayıt alanlara. Elinize sağlık.

+1

Kayıt konusunda ben hâlâ telefon kaydından devam. Onu bile tekrar tekrar çalayım da hatasız olsun kafasına giremiyorum ve çoğunlukla da ustune düşünmediğim şeyleri kayıt alıyorum. Tamamen usengeclik 😂 Imreniyorum böyle güzel güzel kanal kayıt alanlara. Elinize sağlık.
Yok ya telefonda DAW'a(Android için Bandlab, IOS için Garage Band) kayıt alarak parçadaki belli partları ayrı ayrı kaydedebilirsin. Üstüne kanal kayıtla baya güzel şeyler yapabilirsin. Üşenme acayip keyifli oluyor.

Ritm cleanle değilde akustikle olsa daha güzel olurdu gibi geldi kulağıma. 1:30'da tam ne oldu 😄 Eline sağlık genel olarak beğendim.
ahaha vallahi bu kaydı alalı çok oldu bi bakmak lazım hakkaten bluesy solo girişleri ikili üçlü kirli vuruşla başlamak ya da triad rakeleyip girmek çok klasik ama orda artık ya post eq patladı pinc harmonik oldu, ya da pitch shifter atmışımdır zincir sonuna o artefakt vermiş 😀 akustik gitarım yok bi ara almıştım sattım tekrar : (

+1

teşekkür ettim hocam. ama vallahi ben de çok imreniyorum kanal kaydı yaparken durdur başlat yapan veya kes baştan al yapanlara. ben onu da beceremiyorum canlı sahne gibi kaydı başlatıyorum bitene kadar devam, patlarsam baştan alıyorum ama ilkinde beğendiğim bişey varsa onu da tekrar yapamadığım oluyo 😀

Duman'dan bi kayıt tüyosu vereyim o halde. Her albümdeki gibi hücum kayıtla baştan sona giriyorlar. Yaklaşık 3 kayıt alınıyor her parça için. Kötü partisyonları ayıklayıp bu 3 kayıttaki iyi bölümleri birleştiriyorlar . Bu da denenebilir. Son albümde ilk defa vokali de hücum kayıt olarak almışlar.

Duman'dan bi kayıt tüyosu vereyim o halde. Her albümdeki gibi hücum kayıtla baştan sona giriyorlar. Yaklaşık 3 kayıt alınıyor her parça için. Kötü partisyonları ayıklayıp bu 3 kayıttaki iyi bölümleri birleştiriyorlar . Bu da denenebilir. Son albümde ilk defa vokali de hücum kayıt olarak almışlar.
çok mantıklı, partisyon olarak ayıkla birleştir olarak hiç aklıma gelmemişti ama bazen bi parçayı birden fazla tonda kaydettiğim olmuştur. ama sonu genelde daha kötü oluyor 😀 ses daha fazla yoruluyor parça sıkıyor ilk sefer gibi çalmak istemiyorsun falan. ama güzel vakit geçirmiş oluyor insan.

Kendi kayıtlarımda vokali en sonda alıyorum. Önce gitarı alıyorum. Gitar için belli denemeler yapıyorum. Eğer gitarda performansıma kıyamadığım bir alan varsa o bölüm kayıtta kalıyor. Genelde loop tarzı devam eden arpejde kes kopyala yapıştır yaparım.

Kendi kayıtlarımda vokali en sonda alıyorum. Önce gitarı alıyorum. Gitar için belli denemeler yapıyorum. Eğer gitarda performansıma kıyamadığım bir alan varsa o bölüm kayıtta kalıyor. Genelde loop tarzı devam eden arpejde kes kopyala yapıştır yaparım.
loop kullanmayı pek beceremiyorum ben. ama vokali en son almak zaten olması gereken tabi. benim eski kayıtlarda vokal ve gitarı tek seferde aldıklarımda elektro gitarın akustik sesleri de vokal kaydına giriyordu 😀

Geri