Sahibindene Param Güvende Geldi An İtibariyle!

Param güvendenin prosedürü degismediyse eger, yuzde olarak alici daha cok koruyan bir sistem.. Alici sorgusuz sualsiz geri iade edilebiliyor. Cok guzel... Peki benden bir pedal aldi diyelim ki... Ornek Boss ds1 olsun. Ben,satici olarak nerden bilecegim elindeki bozuk ds1 ile benim saglam ds1'in icini degistirmedigini ? Pedal bana geri geldi... Calisan pedal calismiyor... Alim satan yapan kac kisi pedalin icini acipta kart uzerindeki seri numaraya bakip belgeliyor mesela ? Ya da bozdu cihazi, ben iade ediyorum dedi. Cihazi bozup, bana bozuk geldi diyip iade ediyorum dedi.. Saglam giden cihaz elinde patladi... Bunlara dunya kadar ekleme yapilir daha... Alicinin daha fazla korundugu bir platformda ne kadar saglikli yurur bu isler bilinmez... Birseyi tek tarafli yapip ustunede "güvende" demeleri... Bilemedim...

Param güvendenin prosedürü degismediyse eger, yuzde olarak alici daha cok koruyan bir sistem.. Alici sorgusuz sualsiz geri iade edilebiliyor. Cok guzel... Peki benden bir pedal aldi diyelim ki... Ornek Boss ds1 olsun. Ben,satici olarak nerden bilecegim elindeki bozuk ds1 ile benim saglam ds1'in icini degistirmedigini ? Pedal bana geri geldi... Calisan pedal calismiyor... Alim satan yapan kac kisi pedalin icini acipta kart uzerindeki seri numaraya bakip belgeliyor mesela ? Ya da bozdu cihazi, ben iade ediyorum dedi. Cihazi bozup, bana bozuk geldi diyip iade ediyorum dedi.. Saglam giden cihaz elinde patladi... Bunlara dunya kadar ekleme yapilir daha... Alicinin daha fazla korundugu bir platformda ne kadar saglikli yurur bu isler bilinmez... Birseyi tek tarafli yapip ustunede "güvende" demeleri... Bilemedim...
Doğru okuduysam 2 gun içinde iade talebi oluşturabilirsiniz. Burada bence satılan ürünün seri numarasına bakılabilir. Her cihazın dijitalde de seri numara kimliği var. Bir de bence satışı kargolamadan önce ürünün çalıştığına dair video falan çekmeli. Dijital ürünlerinin her zaman tabiri caizse "kimlik numarası" var.

Doğru okuduysam 2 gun içinde iade talebi oluşturabilirsiniz. Burada bence satılan ürünün seri numarasına bakılabilir. Her cihazın dijitalde de seri numara kimliği var. Bir de bence satışı kargolamadan önce ürünün çalıştığına dair video falan çekmeli. Dijital ürünlerinin her zaman tabiri caizse "kimlik numarası" var.
Evet 2 gün... Tabi saticinin aklina gelirse... Alici bunlari dusunmeden rahatlikla alisveris yapabiliyorsa, saticida bunlari dusunmeden ayni rahatlikla satis yapabilmeli... Paran güvende diyebiliyorsa aliciya, saticiyada malin guvende diyebilmeli...

Evet 2 gün... Tabi saticinin aklina gelirse... Alici bunlari dusunmeden rahatlikla alisveris yapabiliyorsa, saticida bunlari dusunmeden ayni rahatlikla satis yapabilmeli... Paran güvende diyebiliyorsa aliciya, saticiyada malin guvende diyebilmeli...
Devri herkes biliyor: Düşünmeyen kaybeder... Her riski bence iki tarafta düşünmeli. Kurnazlığı yapacak tek kişi alıcı olmayabilir. Belki o kadar ince kusurlu olan bir aleti satıcak. Mesela sustainiac manyetikli sun valley super shredder aldı adam. Doğru biliyorsam bazı modelleri kronik problemli ve satıcı belirtmedi bunu. Alıcının bunu bilmesi lazim çünkü bazı insanlar var cidden gördüğüm luthiere götürmüyor aldıktan sonra, bir nevi ekspertize sokmalı.
Mesela bir arkadaşım vardı almış gitarı, luthiere götürmemiş. Çok hatırlamıyorum problemini ama trussrod yalama mıydı öyle bir şey. Kısaca riskleri düşünmeden direkt alışveriş yapılmamalı.

Param güvende satıcıyı koruyan bir sistem, nasıl alıcıyı koruyor tam olarak anlamayamadım. Gerçi iki türlü de hainlik yapabilirler doğru. Kullanmanızı tavsiye etmem, Türkiye'de yaşıyoruz, herkes çakal.
Eğer alıcı dürüst ise her iki tarafı da korur. Şu zamana kadar 20 civarı sattım hepsi iyi insanlardı sağolsunlar. Sistem şu şekildedir. Senden ve karşı taraftan bir komisyon alır sarı site. Sonra ücretsiz kargo ile yollarsın karşı taraf dener onaylar ya da onaylamaz sana belirli gün içinde kargoyu geri yollar parası hesabına yatar. Olumsuz senaryo şu;

Prosesör ya da pedal sattın. Adam devresini aldı boş geri gönderdi. Hayatta bir şey yapamazsın. 30 desi durumu ile lambalı amfi gönderdin lambalar sökülüp geri gönderildi. Elinde sadece sunta ve "apörlör" kalır. Hatta daha büyük olay; bilgisayar kasası sattın. Adam içindeki ram harddisk ıvır zıvır her şeyi aldı ya da değiştirip bozuk yolladı işte ona itiraz edemiyorsun. Bunu denetleyen bir mekanizma yok. Aynı zamanda satıcıyı şu şekilde koruyor. Diyelim adam pedalı aldı onaylamadı "heheh dedi para geçmez mal da bende kalır" diye sevindi. Nah sevinir, para havuzda olduğu için seve seve 3 gün sonra o parayı senin hesabına aktarıyor. Bazen ürünü 3 taksit ile pedal almak istiyorsun o zaman bu sistem işe yarıyor.

Bu senaryolar olunca satıcı nasıl korunsun?

O yüzden göndereceğiniz kişiyi iyi araştırıp daha önce kargo ile satış vs yapmış mı onu kontrol etmeniz gerek. Gerçi adamlar konuşmasından dahi anlaşılıyor. Pahalı, devreli ürünlerde ben genelde göndermeyi tercih etmiyorum. Şimdi yeni durumlar şöyle olacak. Adam gitar yollayacak hop bir bakmış manyetiği alınıp değiştirilmiş...hak talep edemezsin ama en azından şu şekilde kendinizi güvenceye alın.

ÜRÜNÜ GÖNDERMEDEN ÖNCE MUTLAKA DETAYLICA FOTOĞRAFLAYIN HER YERİNİ VE KARGO PAKETİNİ DAHİL. Sonra elleri semaya açıp Allah' ım yıllardır satamadığım şu pedalı karşıdaki herife iteledim ya sana bin şükürler olsun yarabbim duasını okuyup kargoya verin. Sonra yeni sahibinin onayı ile birlikte 1-2 gün içinde başka bir gereksiz ürün almak için paranızı güle güle harcayın. 🙂

Sevgiler.

Ben de param güvende ile 20-30 civarı pedal alışverişi yapmışımdır. Satın aldığımda satıcıyla iletişime bile geçmeden kafam rahat işlem yaptım. Kendi ürünümü sattığımda ise kazıklanmayı göze alarak dualar ile gönderdim her seferinde.

bende de aynı tedirginlik var, gitar yolladım diyelim, manyetiği söktü yerine taktı başka manyetik iade etti. ben bunu nasıl ispatlayabilrim. param güvende ile satmam.

Beş sene önce param güvende ile sarı siteden prosesör aldım. Sistem alıcı lehine güzel işliyor. Satıcı arkadaş ile konuştuğumuz gibiydi alet. 2 gün tüm testleri yaptıktan sonra parasını onayladım. Alan memnun satan memnun oldu. Alıcı olarak hiçbir sorun yaşamadım. Ama satıcı konusuna hayatta girmem. Kötü niyetli birileri mutlaka suistimal eder. Hiçbir ekipmanımı buradan satışa koymam.

Geri