Param güvendenin işleyiş stilini tam bilen var mıdır acep?Büyük eşya kategorisi için param güvende yoktu. Çok iyi oldu bu olay ya. Gerçekten geç bile kalındı.
Param güvendenin işleyiş stilini tam bilen var mıdır acep?
Teşekkürler!
Aşağısında sıkça sorulan sorular bayağı detaylı.
Doğru okuduysam 2 gun içinde iade talebi oluşturabilirsiniz. Burada bence satılan ürünün seri numarasına bakılabilir. Her cihazın dijitalde de seri numara kimliği var. Bir de bence satışı kargolamadan önce ürünün çalıştığına dair video falan çekmeli. Dijital ürünlerinin her zaman tabiri caizse "kimlik numarası" var.Param güvendenin prosedürü degismediyse eger, yuzde olarak alici daha cok koruyan bir sistem.. Alici sorgusuz sualsiz geri iade edilebiliyor. Cok guzel... Peki benden bir pedal aldi diyelim ki... Ornek Boss ds1 olsun. Ben,satici olarak nerden bilecegim elindeki bozuk ds1 ile benim saglam ds1'in icini degistirmedigini ? Pedal bana geri geldi... Calisan pedal calismiyor... Alim satan yapan kac kisi pedalin icini acipta kart uzerindeki seri numaraya bakip belgeliyor mesela ? Ya da bozdu cihazi, ben iade ediyorum dedi. Cihazi bozup, bana bozuk geldi diyip iade ediyorum dedi.. Saglam giden cihaz elinde patladi... Bunlara dunya kadar ekleme yapilir daha... Alicinin daha fazla korundugu bir platformda ne kadar saglikli yurur bu isler bilinmez... Birseyi tek tarafli yapip ustunede "güvende" demeleri... Bilemedim...
Evet 2 gün... Tabi saticinin aklina gelirse... Alici bunlari dusunmeden rahatlikla alisveris yapabiliyorsa, saticida bunlari dusunmeden ayni rahatlikla satis yapabilmeli... Paran güvende diyebiliyorsa aliciya, saticiyada malin guvende diyebilmeli...Doğru okuduysam 2 gun içinde iade talebi oluşturabilirsiniz. Burada bence satılan ürünün seri numarasına bakılabilir. Her cihazın dijitalde de seri numara kimliği var. Bir de bence satışı kargolamadan önce ürünün çalıştığına dair video falan çekmeli. Dijital ürünlerinin her zaman tabiri caizse "kimlik numarası" var.
Devri herkes biliyor: Düşünmeyen kaybeder... Her riski bence iki tarafta düşünmeli. Kurnazlığı yapacak tek kişi alıcı olmayabilir. Belki o kadar ince kusurlu olan bir aleti satıcak. Mesela sustainiac manyetikli sun valley super shredder aldı adam. Doğru biliyorsam bazı modelleri kronik problemli ve satıcı belirtmedi bunu. Alıcının bunu bilmesi lazim çünkü bazı insanlar var cidden gördüğüm luthiere götürmüyor aldıktan sonra, bir nevi ekspertize sokmalı.Evet 2 gün... Tabi saticinin aklina gelirse... Alici bunlari dusunmeden rahatlikla alisveris yapabiliyorsa, saticida bunlari dusunmeden ayni rahatlikla satis yapabilmeli... Paran güvende diyebiliyorsa aliciya, saticiyada malin guvende diyebilmeli...
Eğer alıcı dürüst ise her iki tarafı da korur. Şu zamana kadar 20 civarı sattım hepsi iyi insanlardı sağolsunlar. Sistem şu şekildedir. Senden ve karşı taraftan bir komisyon alır sarı site. Sonra ücretsiz kargo ile yollarsın karşı taraf dener onaylar ya da onaylamaz sana belirli gün içinde kargoyu geri yollar parası hesabına yatar. Olumsuz senaryo şu;Param güvende satıcıyı koruyan bir sistem, nasıl alıcıyı koruyor tam olarak anlamayamadım. Gerçi iki türlü de hainlik yapabilirler doğru. Kullanmanızı tavsiye etmem, Türkiye'de yaşıyoruz, herkes çakal.
bende de aynı tedirginlik var, gitar yolladım diyelim, manyetiği söktü yerine taktı başka manyetik iade etti. ben bunu nasıl ispatlayabilrim. param güvende ile satmam.Param güvendenin prosedürü degismediyse eger, yuzde olarak alici daha cok koruyan bir sistem.. Alici sorgusuz sualsiz geri iade edilebiliyor. Cok guzel... Peki benden bir pedal aldi diyelim ki... Ornek Boss ds1 olsun. Ben,satici olarak nerden bilecegim elindeki bozuk ds1 ile benim saglam ds1'in icini degistirmedigini ? Pedal bana geri geldi... Calisan pedal calismiyor... Alim satan yapan kac kisi pedalin icini acipta kart uzerindeki seri numaraya bakip belgeliyor mesela ? Ya da bozdu cihazi, ben iade ediyorum dedi. Cihazi bozup, bana bozuk geldi diyip iade ediyorum dedi.. Saglam giden cihaz elinde patladi... Bunlara dunya kadar ekleme yapilir daha... Alicinin daha fazla korundugu bir platformda ne kadar saglikli yurur bu isler bilinmez... Birseyi tek tarafli yapip ustunede "güvende" demeleri... Bilemedim...