cash; Fuzz Face nedir bilir misin?... Fuzz dediğimiz şey, kocaman, cayır cayır bir ton sağlar.. Kemikli değildir... Blues'cunun bu tonla işi olmaz..Tam tersine onlar düşük gain'li Overdrive yani drive kullanırlar...
Sansamp GT-2'nin gain stage i bir Overdrive mantığıdır içerisinde clipping diode bulundurmaz...Dolayısıyla distortion değildir aslında... TRI-AC'ın içini açıp bakmadım ama onun da öyle olduğunu sanıyorum... Hatta GT-2 sesin tiz ve bas bileşenlerine ayrı drive karakteristikleri uygular...
Daha sonra bu çıktıyı, bir takım filterlardan geçiri ki bu da kabin simulatörü kısmıdır.. Son olarak bu iki bileşeni birleştirir, yükseltir ve çıkışa gönderir...
Custom yapılmış olanlar hariç, kabin simulasyonunu devre dışı bırakmanız için devrede değişiklik yapmanız gerekiyor... Bunu devre dışı bırakmadan da, amfiden alacağınız ton prensence'dan kaybediyor, siz bunu amfinin üzerinden presence'ı açarak telafi etmeye çalışırsanız, bazı ses bileşenlerinin de aslında orada olmadığını, traşlandığını görürsünüz...
Şimdi idareten yaptığınız bir işle insanların kafasını karıştırmayın, her iki ürün de gayet başarılı çok katmanlı pre-amp simulasyonları ile güzel tercihler.... Kabin simulasyonları ise birkaç filter'dan ibaret oldukları için tatmin edici değil... Bu yüzden de amfiye girildiğinde sanki daha iyi sonuç alıyormuşsunuz gibi bir izlenim bırakıyor.. Evet orada gerçekten bir kabin var, o yüzden onu duyuyorsunuz, ama kabin simulatörü ile ilgili filter'ları da devreden çıkaramadığınızdan, bazı frekansları kaybediyorsunuz...
Ben kabin simulatörünü çıkarıp amfiye de bağladım, İkisi arasındaki fark baya bariz...Fakat yine de aletin preamp kısmı da kabin simulasyonu yapılacağı varsayılarak tasarlandığından, amfinin kendi preamp'ı kadar net bir ton veremiyor..
Benim önerdiğim çözüm sansamp'ın arkasına bir eq ekleyip, onun ardına da bir kabin simulatörü (DI-BOX v.s.) eklemek...Aksi takdirde zaten düzgün bir amfi alın ve onun drive'ını kullanın, sansamp'ı distortion pedalıymış gibi kullanmanın kişisel zevkler hariç, bir anlamı yok...Yanımızda kendi amfimizi taşımak istemediğimiz veya kendi amfimiz olmadığı için sansamp kullanıyoruz zaten... Sahnede kurulu bir jcm900 head+1960 kabin varsa niye sansamp kullanayım, yok eğer sahnede bir 30w marshall var ise ben onun kabininden ne hayır bekliyorum ki?...
Simulatörleri istediğiniz amaçla kullanırsınız, ama insanlara bu doğrusuymuş gibi anlatmayın, çünkü değil... Simulatör zaten bir preamptır, bir daha preamp a bağlanmaz, kabin simulasyonu da varsa, yeniden kabine de bağlanmaz..
Ben bir marshall jcm 800 head i alıp, preamp'ından fender twin'in input'una girsem ve bunu "böyle yapılır bu, nesi var?" desem ne kadar gülünç olurum, ona göre düşünün.... Ha benim zevkim budur, böyle bir ton istiyorumdur, yapıyorumdur o başka.. Ama yaptığım şey, custom bir olaydır, garipliktir....