Sap ayarı boşa dönüyor

Yamaha pacifica 112V kullanıyorum. 1-4 arası perdelerde biraz cızlama yapıyor, bende biraz araştırdım sap ayarı nasıl yapılır diye. Saat yönünün tersine döndürüyorum fakat truss rod boşa dönüyor. Sıkmaya çalıştığım zaman sertleşiyor. Bu normal mi yoksa kırılmış olma ihtimali var mı? Köprü ayarı vs bozuk olabilir mi? Bir müzik dükkanına götürdüm alyanla çevirmeye başladığı anda bu boşa dönüyor kırılmış değişmesi gerekiyor dedi ve 5k civarı bir para söyledi. Açıkçası para tuzağı olduğunu düşünüyorum, yardımcı olursanız sevinirim.

Boşa dönmesi mümkün. Olası 2 senaryo gözüküyor:

1 - Kullandığın akorta göre çok hafif tel seti kullanıyorsun. Bu sebeple, sap civatasında hiç gerilim olmamasına rağmen sapta yeterli içbükeylik sağlanamıyor.

2 - Cızlama dışbükeylikten değil de, bu perdelerin 5. perdeye göre düşük kalmasından kaynaklanıyor. Bu senaryoda tesviye çözüm olur.

Boşa dönmesi mümkün. Olası 2 senaryo gözüküyor:

1 - Kullandığın akorta göre çok hafif tel seti kullanıyorsun. Bu sebeple, sap civatasında hiç gerilim olmamasına rağmen sapta yeterli içbükeylik sağlanamıyor.

2 - Cızlama dışbükeylikten değil de, bu perdelerin 5. perdeye göre düşük kalmasından kaynaklanıyor. Bu senaryoda tesviye çözüm olur.
eskiden 10-46 kullanıyodum, değiştirmeden önce hafif cızlama vardı ama sadece mi telinde oluyodu. şimdi 09-42 taktım diğer tellerde de olmaya başladı. dediğiniz gibi yeteri kadar gerilim uygulamıyor. nasıl bir ayar yapmalıyım çözüm yolu ne olur

Geri